La 2a Caminada Urbana Saludable convida a fer cames aquest diumenge

1779

Aquest diumenge, 28 de gener, tindrà lloc la 2a Caminada Urbana Saludable, inclosa dins el programa ‘Martorell a peu: Fem Salut’ de la Regidoria d’Esports. El punt de sortida serà, a les 9.30h, al Centre Cultural. El recorregut serà de 3 Kilòmetres d’intensitat mitja pels barris de Camí Fondo, Buenos Aires, El Pla i Torrent de Llops. La durada estimada serà de 53 minuts i el punt d’arribada al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES).

L’activitat vol promoure el senderisme urbà i conjugar l’activitat física saludable amb la descoberta i difusió dels elements d’interès urbà, històric, patrimonial i natural. La regidora d’Esports Belén Leiva recorda que “les Caminades Urbanes Saludables es van implementar fa tres anys, però vam decidir dinamitzar-les, un cap de setmana al mes, per tal d’empènyer la població a seguir els itineraris”.

La caminada “estarà dirigida per un tècnic esportiu amb l’objectiu d’oferir escalfament i recomanacions a l’hora de fer aquesta activitat física”, diu Leiva. Els interessats a participar-hi es poden inscriure a qualsevol Oficina d’Atenció a l’Usuari del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM).

Belén Leiva, regidora d'Esports

Les Caminades Urbanes Saludables són gratuïtes i tenen periodicitat mensual. La longitud mitjana és d’entre 3 i 11 kilòmetres, són aptes per a tothom. Hi ha quatre itineraris base (de 3, 4 i 6 km de longitud), a partir dels quals es poden fer fins a 7 diferents combinacions i recorreguts urbans de fins a 11 kilòmetres, que relliguen pràcticament la totalitat dels barris de Martorell. Tots ells discorren per les vies urbanes principals, i estan relacionats amb les instal·lacions esportives i amb els equipaments de foment de l’activitat física situat als espais lliures.

Els 7 itineraris estan convenientment senyalitzats, diferenciats per colors, i disposen d’informació i consells pràctics. Compten amb un punt d’inici i final, en un temps suggerit per fer el recorregut i la quantitat aproximada de calories home/dona que es consumeixen en fer-lo.

Recomanacions per la marxa

Cal portar roba còmoda i calçat adequat a l’activitat; cal evitar les hores de fred o calor extrems, protegir-se del sol i anar a un ritme que permeti respirar de manera compassada. També és recomanable dur aigua per beure abans, durant i després del recorregut, especialment si la distància és llarga. Cal fer estiraments després de l’activitat, respectar l’entorn i les normes de seguretat viària.

Desplegable Caminades Urbanes Saludables

Calendari Caminades Urbanes Saludables