Som Capaços vetlla per les persones amb discapacitat intel·lectual quan els familiars ja no hi són

3837
Presentació Som Capaços
Presentació Som Capaços

La periodista de TV3 Helena Garcia Melero ha estat la mestra de cerimònia en la presentació de la fundació tutelar Som Capaços, aquesta tarda a la Biblioteca. L’entitat, amb seu a Martorell, està adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual del Baix Llobregat Nord que tenen reconeguda una incapacitació judicial. L’acte ha comptat amb la participació dels membres fundadors de l’entitat i de l’alcalde Xavier Fonollosa.

La presidenta de Som Capaços, Rosa Cadenas, ha explicat que la finalitat de l’entitat sense ànim de lucre és “fer-se càrrec de la tutela o guarda legal de les persones incapacitades judicialment”. Assessoren les famílies “sobre com serà la tutela del seu fill quan necessiti aquesta figura”. “El que volem és poder-nos fer càrrec d’aquestes persones per tal de garantir-los el seu entorn, feina o habitatge”.

Rosa Cadenas, presidenta Som Capaços

“Naixem com a fundació petita, que pretén donar servei a la gent que ho necessita. No aspirem a ser una fundació molt gran, i això ens permet atendre les persones de manera molt més individualitzada”, ha subratllat Mònica Fulquet, una de les patrones de l’entitat. “Les fundacions tutelars, en general, tenen una estructura empresarial i és difícil que acabin coneixent els seus tutelats, excepte les persones que hi treballen més directament. Nosaltres oferim un plus de coneixement que, en el fons, reverteix en el seu benestar”, ha reblat.

Mònica Fulquet, patrona Som Capaços

La també patrona Montserrat Montoriol ha detallat que l’entitat impulsa un programa de captació de voluntaris per tal d’acompanyar els tutelats en el seu dia a dia, com ara activitats d’oci, celebracions o visites mèdiques. “Volem que el voluntari sigui part important de la fundació, que tothom posi el seu gra de sorra per formar aquesta gran família”, ha afirmat convençuda que el voluntari rebrà més del què hi aportarà.

Montserrat Montoriol, patrona Som Capaços

Som Capaços durà a terme diferents activitats per a obtenir recursos econòmics. La cita més immediata serà la trobada i cursa solidàries que celebraran a Martorell el proper mes de maig, i que comptarà amb el suport del Martorell Atlètic Club (MAC) i el col·lectiu Siempre Corriendo. Apadrinarà l’esdeveniment l’atleta olímpic d’Atenes i campió d’Europa a Budapest, Reyes Estévez.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha clos l’acte recordant que “a Martorell tenim una sensibilitat social molt alta, i oferim tot un paquet de serveis per a les persones amb capacitats diferents que intentem millorar i ampliar. El nostre objectiu és que, des que neixen fins que traspassen, puguin tenir una qualitat de vida com la de qualsevol altra persona”. Per Fonollosa, la tasca de la fundació és “imprescindible”, per això els hi ha brindat tot el suport.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El Patronat de la fundació Som Capaços es reuneix un cop al mes en un espai cedit per l’Ajuntament de Martorell al carrer del Mur, 2 (Esplai d’Avis de La Vila). Per contactar amb ells i concertar una trobada poden escriure a ftutelar@somcapacos.cat