La 3a Fira de Merceria i Costura Creativa compta amb una trentena de paradistes, desfilades i exposicions

507
3a edició de la Fira de Merceria i Costura Creativa

La plaça de l’Església ha acollit aquest diumenge la 3a edició de la Fira de Merceria i Costura Creativa de Martorell, organitzada per l’associació de comerciants Fem Vila i la Merceria Grau Martí. Els visitants han pogut gaudir d’una desfilada de moda, exposicions, tallers, i d’estands amb tota mena de material necessari per a la creació de peces de roba o accessoris, com són teles, fils, botons, cintes, i màquines de cosir, entre d’altres.

Una trentena d’expositors de Martorell i rodalies, han instal·lat les seves parades de productes fets a mà amb patchwork i ganxet, en aquesta fira martorellenca que avui s’ha fet per tercera vegada, aquest cop al nucli antic del municipi. A més, també s’han trobat merceries que han ofert novetats en confecció, majoristes amb teles per vendre, classes d’estampació i, roba per a animals de companyia.

Així, a banda dels estands, durant la jornada s’han dut a terme dues desfilades “preparades per nous dissenyadors, sortits de les universitats de disseny i moda, que han volgut presentar les seves creacions, juntament amb altra gent que hi ha volgut participar”, tal com ha explicat Carme Grau, de la Merceria Grau Martí, una de les entitats organitzadores de l’esdeveniment.

Les valoracions d’aquesta tercera edició han estat molt positives tant per l’afluència de gent, com per la participació: “Vam començar amb 16 estands, i avui ja n’hem muntat 33, anem pujant cada any i això vol dir que té èxit”, ha valorat Grau.

Carme Grau, de la Merceria Grau Martí

Entre els paradistes, hi ha hagut els propietaris de la botiga Punt de Mel de Sabadell, que han exposat roba “amb teixits de fibra natural, que són fàcilment biodegradables”. “Ens definim com a marca sostenible i artesanal, i vam decidir venir perquè ens va cridar l’atenció el títol de la Fira, i vam pensar que encaixaríem perfectament”, tal com explica Anna Torruella, propietària.

Anna Torruella, propietària botiga Punt de Mel de Sabadell

L’Associació de Puntaires de Martorell, que ahir va celebrar el final de curs, també hi ha participat d’aquesta Fira de Merceria i Costura Creativa, amb l’exposició de la seva artesania a l’aire lliure. Així, a El Círcol s’ha pogut visitar una exposició de labors.

Per la seva banda, l’Associació Cultural La Trampolina ha ofert un taller per a aprendre a fer les polseres solidàries de l’associació Candela, contra el càncer infantil. “Nosaltres ja fa dos anys que col·laborem amb aquesta entitat, els comprem les polseres i a les nostres gales benèfiques, les venem”, tal com ha explicat Vicky Gómez, membre de La Trampolina. A tall de cloenda, a la tarda “hem fet una gala benèfica amb quatre cantants de La Voz Kids, que són els padrins i padrines del projecte Candela”.

Vicky Gómez, membre de La Trampolina

En les dues primeres edicions, la Fira s’havia organitzat a la rambla de les Bòbiles, però aquesta vegada s’ha instaurat al nucli antic a petició Fem Vila, en tant de revitalitzar el barri.