Rodalies de Catalunya recupera el servei habitual de les línies R3, R4, R7 i R12

390

Els usuaris de les línies R3, R4, R7 i R12 de Rodalies Renfe han tornat a la normalitat aquest dilluns. La circulació de trens d’aquestes línies s’ha recuperat en la seva totalitat, després d’haver estat un mes afectada pel robatori de coure a la subestació elèctrica de Montcada Bifurcació. Les obres de reparació han acabat un mes abans del previst i, per tant, els trens han pogut recuperar els trajectes i horaris habituals.

Segons ha informat Renfe, les simulacions que s’han dut a terme durant el cap de setmana al tram afectat pel robatori de coure del mes passat han estat satisfactòries i això ha permès restablir el servei normal de les quatre línies.

2.000 metres de cable robat

En els treballs de reparació hi han participat 120 professionals d’Adif i empreses especialitzades en senyalització que, entre d’altres, han verificat les instal·lacions i substituït 2.000 metres de cable cremat. També s’han canviat tots els elements de seguretat i energia del centre de control de Montcada Bifurcació i s’han reemplaçat les alimentacions d’energia sostretes. Segons Adif, el cost de les reparacions s’eleva fins als 6,3 milions d’euros. Tot i això, Adif continuarà ara amb la reparació amb altres actuacions sense alterar la circulació dels trens.

Danys en el sistema de senyalització

El robatori del cable de coure d’alimentació de la catenària, el 12 de maig, va provocar una descàrrega elèctrica en els elements de control del trànsit ferroviari a l’estació de Montcada Bifurcació. L’incident va causar danys importants en el sistema de senyalització i enclavaments a la xarxa de Rodalies. Tot i que part de servei es va recuperar de manera progressiva, durant un mes la circulació de trens habitual de les línies R3, R4 i R7 ha estat alterada.