La 40a edició del Premi Vila de Martorell augmenta en un 145 per cent la participació

716

El 40è Premi Vila de Martorell ha tancat el període d’inscripció amb un espectacular augment d’obres participants, que han passat de les 130 de l’any passat a les 319 d’enguany. El creixement ha estat molt homogeni, tant en les obres en català com en castellà, en les tres grans categories. La possibilitat de presentar l’obra per via digital ha estat una de les principals claus de l’èxit.

Un total de 319 obres s’han presentat enguany a l’edició número 40 del Premi Vila de Martorell, les millors xifres dels darrers deu anys. Del total, 216 corresponen a la categoria oberta de poesia, que augmenta un 140 per cent respecte l’any passat quan n’hi van haver 90, 90 als premis locals i 13 blogs.

La tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Josefina Canals, destaca que “l’augment de participació ha estat espectacular i es deu, en gran part, a la possibilitat d’inscriure’s des de casa. A partir d’ara, qui tindrà molta més feina serà el jurat, que haurà de deliberar les guanyadores en cada categoria”.

El creixement de participació en la categoria oberta de poesia ha estat molt homogeni, tant en català i castellà, més que doblant resultats. En català, s’han presentat 55 obres, l’any passat en van ser 23, que tornen a representar el 25 per cent del total. L’altre 75 per cent torna a correspondre a la poesia en castellà, amb 161 obres. Un fet que s’il·lustra amb la internacionalització d’un premi totalment consolidat. S’han rebut obres de Colòmbia, Equador o Estats Units.

A les categoria de poesia local, també s’ha incrementat la participació un 143 per cent, passant de 37 a 90 obres. La majoria d’elles (40) han estat de contes, seguides de les poesies amb 26. Finalment, en la categoria de blogs, n’han participat 13, superant els tres de l’any passat.