La 92a Exposició Internacional Canina corona un Schnauzer Miniatura

585
92a Exposició Internacional Canina

L’Associació Canina Unió Cinòfila de Catalunya ha celebrat aquest diumenge la 92a Exposició Internacional Canina a Ca n’Oliveres. L’animal millor valorat ha estat un Schnauzer Miniatura ‘Sal y Pimienta’, que ha destacat entre els més de 450 gossos que s’han presentat al certamen. El regidor de Medi Ambient, Habitatge i Planificació Urbanística, Albert Fernández, i la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, han oficiat l’acte, que ha tingut lloc de 10.00 a 18.00h.

Els gossos s’han dividit en 11 grups, d’entre els quals s’han triat els tres millors de cada categoria. D’aquests finalistes, només s’han endut premi els tres millors, els anomenats Best in show, que han estat, en primer lloc, un Schnauzer Miniatura ‘Sal y Pimienta’, el segon premi ha estat per un Cocker Spaniel Americà de color negre i el tercer, per a un Caniche Gegant també negre. Tal com ha explicat Pere Parres, un dels jutges internacionals i membre de la Junta de la Unitat Canina, “el premi és el prestigi que rep el gos. No es donen diners, ni regals, però els animals s’enduen un reconeixement de qualitat per ser els millors d’entre tots els qui es presenten”.

Pere Parres, jutge internacional i membre de la Junta de la Unitat Canina

El tribunal ha estat compost per set jutges d’àmbit internacional i nacional, avalats per la Fédération Cynologique Internationale i la Real Sociedad Canina de España, que s’han traslladat a Martorell per avaluar la morfologia de gossos de totes les dimensions, races i procedències. En total “han assistit uns 450 gossos, que en gent es tradueix amb unes 2.500 persones”, ha celebrat Parres. A més, ha destacat que “les instal·lacions martorellenques són idònies per aquest esdeveniment, el poble s’involucra i sempre és un gust tornar-hi”.

Pere Parres, jutge internacional i membre de la Junta de la Unitat Canina

L’exhibició dels animals s’ha acompanyat d’un photocall, estands d’empreses dedicades a la cria de gossos i un espai de restauració.