La Biblioteca Martorell, pionera a Catalunya en introduir un ‘Escape Room’ en la programació d’activitats

3375
Escape Room a la Biblioteca Martorell
Escape Room a la Biblioteca Martorell

La Biblioteca Martorell va organitzar dijous passat a les seves instal·lacions un Escape Room, joc d’aventures en el que un equip de persones ha de resoldre un misteri a partir de trobar la solució a diversos enigmes repartits per un espai tancat i en un temps delimitat. És el primer cop que aquesta activitat de lleure arriba a una biblioteca pública del país. A la cita hi van participar prop d’una cinquantena de persones.

El destí final era trobar el llibre titulat Book Escape, escrit per Ivan Tapia. Aquesta obra s’amagava a l’interior de tres caixes que els participants, repartits en dos torns, van haver d’obrir a partir de resoldre enigmes amagats en diversos punts de la sala polivalent de la Biblioteca. Tot plegat, com explicava la tècnica de l’equipament Josefina Canals, “en el temps màxim d’una hora”.

Josefina Canals, tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Alta participació

Canals destacava que “estem molt contents de com ha anat aquesta activitat, ja que en el global dels dos torns hi ha participat prop de 50 persones”. La tècnica afegia que “a més, és el primer cop que una activitat d’Escape Room arriba a una biblioteca pública, i de ben segur que a partir d’ara d’altres equipaments també la inclouran en la seva programació d’activitats”.

Josefina Canals, tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Una activitat de gran acceptació mundial els darrers anys

Els Escape Room van néixer l’any 2006 a Sillicon Valley, quan un seguit de programadors es van inspirar en els misteris d’Agatha Christie per crear una atracció turística d’aquestes característiques. Aquest joc d’equip es va anar extenent amb força arreu del planeta i l’any 2015 ja hi havia arreu del món prop de 3.000 sales d’Escape Room. A Catalunya s’estima que hi ha ja més d’un centenar d’empreses que s’hi dediquen, la majoria de les quals a la ciutat de Barcelona, i que ofereixen jocs de temàtiques molt variades.