La Biblioteca no fa vacances al juliol i presenta activitats per a tots els públics

914
Biblioteca Francesc Pujols

‘Un lloc on tot és teu! és l’eslògan que ha escollit la Biblioteca Martorell per atraure tot tipus de públics al llarg del mes de juliol. L’equipament cultural no atura l’activitat durant el mes de juliol i ha confeccionat un programa que inclou presentacions de llibres, tallers, un ‘Escape room’ i l’Hora del Conte. Amb el juliol també comencen les inscripcions per als clubs de lectura del proper curs, així com els tallers d’escriptura de tardor.

De fet, la primera activitat ha tingut lloc aquest divendres, amb la inauguració de l’exposició ‘Martorell, flors, llum i colors’. Una col·lecció d’obres fetes pel martorellenc Alfons Barón, qui ha usat la tècnica de l’esferografia tècnica policromàtica a partir de bolígraf sobre tauler de fusta de 50×50 cm.

La mostra es podrà veure a la planta principal de la Biblioteca fins el 31 d’agost. El mateix autor, convidat pel programa ‘Martorelletres’ de Ràdio Martorell, explicava així la gènesi d’aquest conjunt d’obres:

Alfons Barón

Una de les primeres activitats té lloc aquest dilluns 4 de juliol: la sortida a Barcelona des de l’estació dels FGC de Martorell Central (17.30h) per assistir a la presentació del llibre Epigrames de Marcial, que es farà a la llibreria Alibri (carrer de Balmes, 26) a les 19.00h. A la cita hi seran el professor de Filologia Grega de la UB Jaume Pòrtulas; el professor de Filologia Llatina de la UB i traductor de l’obra Jaume Juan Castelló, i el poeta i crític literari Jordi Llavina.

Epigrames és “l’obra guanyadora de la Traducció de Clàssics Memorial Montserrat Ros del Premi Vila de Martorell. És una de les obres literàries més importants que parla sobre el món romà i en la qual l’autor tracta sobre les més nobles virtuts i els vicis més abjectes que mai passen de moda”. Ho explica la tècnica de la Biblioteca Martorell, Josefina Canals.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Per als joves s’ha programat aquest dimarts 5 (19.00h, amb reserva a Entrades.martorell.cat) el taller DeBat a Bat: ‘El que dius i el que no dius’, “que fa un viatge íntim a la nostra memòria, per llegir i llegir-se jugant amb les paraules i les imatges, per donar significat al món exterior i a un mateix a través de l’autor i il·lustrador Shaun Tan”, explica la bibliotecària.

I també podran participar en un Escape Room el dimecres 13 en dues sessions per a 25 participants cadascuna: de 19.00 a 20.00h per a un públic més adult, i de 20.00 a 21.00h per als més joves. Portarà per títol ‘Al final del compte enrere’ i tindrà com a missions “salvar la humanitat i també amb alguns tocs relacionats amb el medi ambient”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Abans, el dimecres 6 (19.00h), es clourà el curs de ‘L’hora del conte’ amb música, recreant la història de La bella i la bèstia. Hi ha disponibles 60 places per a aquest espectacle.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Canals també convida els usuaris a participar en la campanya de promoció de la lectura ‘Guanyem un estiu lector‘, a la que la Biblioteca està adherida. La promou la Fundació Bofill a través del programa LECXIT, i pretén impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora. Tot això fet d’una manera lúdica: “des de la Biblioteca us lliurarem unes carpetes amb un carnet lector, que proposarà fer un viatge d’estiu a través de tres llibres, tot responent unes preguntes. Tota la canalla que hagi emplenat el carnet podrà passar per la Biblioteca i rebre un bonic diploma”.

S’obren els clubs de lectura

La Biblioteca obre des de l’1 de juliol les inscripcions pels clubs de lectura del nou curs. N’hi haurà un de nou a partir de setembre: el Juvenil.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

L’equipament també obre els dos tallers d’escriptura de tardor: el d’escriptura creativa per a adults -que es farà els dilluns de 19.00 a 20.30h en un total de 8 sessions d’octubre a desembre- i el d’escriptura creativa juvenil -dels dilluns de 17.00 a 18.30h en quatre sessions compreses entre l’octubre i el desembre-.

Canals aprofita per recordar que la Biblioteca Martorell “farà un parèntesi per vacances entre els dies 8 i 21 d’agost”. Abans d’aquesta pausa, l’horari d’obertura al públic serà les tardes de dilluns a divendres de 16.00 a 20.30h i també els dimarts i dijous als matins de 10.00 a 14.00h.