La campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’ arriba divendres a Martorell

695

L’Espai Jove Punt Nord del Centre Cultural acollirà aquest divendres, de 9.30 a 13.30h i de 16.00 a 20.00h, una jornada de donació de sang en el marc de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’. Es tracta del tercer any en què el nostre poble participa en aquesta campanya organitzada pel Banc de Sang i Teixits i els Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta edició compta amb el màxim nombre de parcs de bombers implicats, 50 centres que difonen més de seixanta campanyes en 44 municipis. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu, sumar més de 5.000 donacions de sang en les setmanes prèvies a Setmana Santa, quan la donació de sang baixa al voltant del 25%.

Un format adaptat a la COVID

S’ha creat un portal especial donarsang.gencat.cat/bombers des d’on es pot reservar hora per participar en les campanyes. Marc Montaner, membre del Parc de Bombers de Martorell, comenta que, donat que no es poden fer les habituals exhibicions i activitats dinamitzades per bombers a peu de carrer, a causa de la situació sanitària, els donants es podran fer una fotografia amb una figura de bomber a mida real.

Marc Montaner, membre Bombers de Martorell

La iniciativa engegada fa sis anys pel col·lectiu Bombers amb cor compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que també s’han implicat en la realització de la campanya amb la cessió d’espais a tots els municipis.

Dona sang i col·labora en la recerca del càncer infantil

L’edició d’enguany comptarà amb altre component solidari a més de la donació de sang. Tots els donants rebran com a reconeixement al seu altruisme una Polsera Candela i contribuiran, d’aquesta manera, a la recerca del càncer infantil que l’associació Polseres Candela recolza des de 2013 en projectes a l’Hospital Sant Joan de Déu o el l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron. Podeu trobar més informació a pulserascandela.com.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves, apunta Montaner.

Marc Montaner, membre Bombers de Martorell

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als cinc dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’