La cantant martorellenca Anna Tobella enceta una gira amb l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell

1544
Anna Tobella
Anna Tobella

La cantant d’òpera Anna Tobella va estrenar la passada setmana l’òpera Così Fan Tutte de Mozart amb la companyia de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell. L’artista martorellenca té per endavant sis funcions per diversos teatres de Catalunya en una gira que arribarà al seu punt i final a Tarragona el proper 19 de novembre.

L’estrena de l’òpera va tenir lloc el passat dimecres 25 de setembre al teatre La Faràndula de Sabadell, on durant el cap de setmana van haver-hi dues representacions més divendres 27 i diumenge 29. Aquest teatre sabadellenc és la seu habitual de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, companyia sota la qual Tobella treballa en aquesta òpera mozartiana.

El personatge que la cantant martorellenca interpreta és el de Dorabella, una figura desconeguda per Tobella malgrat haver representat l’obra en anteriors ocasions en la pell d’un altre dels personatges, la Destina. Aquesta òpera, composada per W.A. Mozart i amb text de Lorenzo da Ponte, és un drama jocós que gira entorn els embolics amorosos i que va ser representada per primer cop el 26 de gener del 1790 a Viena.

Després d’un mes intens d’assajos i aquestes tres representacions consecutives a Sabadell, la companyia marxa de gira durant tres setmanes per diversos teatres de Catalunya. Amb aquest Così Fan Tutte, Tobella visitarà les ciutats de Tortosa, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Reus i Tarragona.