La Cavalcada de Reis 2023 estrenarà una nova carrossa temàtica

4300
Cavalcada de Reis. Foto: Grisphoto

El Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell ja ho té tot a punt per celebrar, el proper dia 5 de gener de 2023, un dels actes més històrics, tradicionals, multitudinari i emblemàtic del Nadal a Martorell. La novetat principal d’enguany serà una nova carrossa, que tindrà temàtica marinera. En aquesta propera edició es recuperen també les visites a l’Hospital i al Sagrat Cor, i el dia 6 es visitarà la Residència Sant Joan de Déu.

Melcior, Gaspar i Baltasar ja són camí de Martorell. El proper 5 de gener, com marca la tradició, apareixeran des del capdamunt del Pont del Diable just quan s’hagi enfosquit completament, a les 18.20h. Els acompanyaran com sempre els ambaixadors martorellencs: el Patge Viu Viu, la Fada Estel i el Pro Cònsul romà, les carrosses, quatre bandes de música que amenitzaran la vetllada i unes quantes carrosses més, que desfilaran pel recorregut habitual fins arribar, al voltant de les 21.00h, a la rambla de Les Bòbiles, on els nens i nenes de Martorell podran lliurar les darreres cartes a Ses Magestats dels dels Trons Reials.

Una de les atraccions principals d’enguany serà la presència d’una nova carrossa de temàtica marina, que portarà per títol ‘El Vaixell del Tresor’. Xavier Vila, president del Patronat, dona els detalls, “per als nens és espectacular, té unes peces i uns personatges molt ben reproduïts, és un vaixell que té moviment”.

Xavier Vila, president Patronat Cavalcada Reis

D’aquesta manera, la carrossa més veterana que es manté serà la del Tren de Vapor’ que, per Xavier Vila, “és històrica i tanca la Cavalcada, i per això la mantenim”. Vila explica que hi ha en marxa una renovació de les carrosses gràcies a un acord amb l’ajuntament: “els vam dir que teníem un parc de carrosses molt antic i que necessitàvem renovar les plataformes, i hem arribat a un acord mitjançant el qual cada any farem una carrossa nova a canvi de fer una plataforma nova”.

Xavier Vila, president Patronat Cavalcada Reis

El recorregut serà el mateix que en edicions anteriors. L’inici seria al Pont del Diable i continuaria pel Passeig del Quarter; Pere Puig; Anselm Clavé; plaça de la Vila; Francesc Santacana; Portal d’Anoia; Pau Claris; Fèlix Duran i Canyameres; Sant Antoni Maria i Claret; Doctor Francesc Massana; Puig del Ravell i rambla de Les Bòbiles. La Cavalcada d’enguany estarà formada pel cotxe de la Policia Local encapçalant la comitiva; seguit de la megafonia; les motos AMCAM; la panera; les Nines Tam Tam; l’Alícia; la Zebrass Marxing Band; la Fada Estel; el Procònsul amb els romans; el Patge Viu Viu; el Vaixell del tresor; la banda Serrabastall; la carrossa del Rei Blanc, el grup d’animació Maracuyà; la carrosa del Lego; la Martukada; la carrossa del rei Gaspar; la Fàbrica de Joguines; la Banda Municipal de Música del Perelló; el Rei Baltasar; la carrosa del carbó; el Tren de Vapor i el tancament, amb Ràdio Martorell; els bombers; l’ambulància; protecció civil i la Creu Roja.

Una cinquantena de voluntaris

L’entitat treballa constantment per incorporar nous voluntaris a les 55 persones que la composen. “Tothom fa la seva aportació i mira d’esforçar-se i aporta el que bonament pot. Qui no sap de taller ajuda a vendre números de la panera o cosir”.

Xavier Vila, president Patronat Cavalcada Reis

Podran seguir en directe la Cavalcada de Reis de Martorell 2023 en un programa especial que emetrà en directe Ràdio Martorell.