La Cavalcada de Reis Mags de Martorell serà retransmesa per TV3

2713

Aquest any TV3 i el Super3 transmetran la Cavalcada de Reis de Martorell, el 5 de gener, a partir de les 19.30h. És la segona vegada que TV3 ens escull per fer la retransmissió de la cavalcada, després de la que va tenir lloc el 2009. El programa estarà presentat per Eloi Cordomí i Ester Bertran.

L’Ajuntament de Martorell i el Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell ja treballen en coordinar tots els detalls amb l’equip tècnic de la televisió pública catalana per facilitar-ne la retransmissió per a tot Catalunya. El recorregut serà similar al dels darrers anys amb l’arribada dels Reis a Martorell pel pont del Diable, l’entrega de la clau de la ciutat, el pa i la sal, per part de l’alcalde, i el final del recorregut de Melcior, Gaspar i Baltasar a la rambla de Les Bòbiles.

La Cavalcada comptarà amb 21 elements ­­–una més que l’any passat–, entre les cinc carrosses oficials -dels Reis Melcior, Gaspar i Baltasar, del Patge Viu Viu i de la Fada Estel, les carrosses infantils temàtiques -La Fàbrica de Joguines, el Tren de Vapor, l’Edat de Gel (Ice Age), i els Legos-, i un nou el·lement encara per descobrir. Les bandes de música i grups d’animació i els vehicles d’assistència i de seguretat obriran i tancaran la desfilada.

Més d’un centenar de voluntaris i col·laboradors del Patronat de la Cavalcada participen de l’organització i els preparatius de l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient a Martorell durant tot l’any. Des de fa uns mesos, la seu del Patronat de la Cavalcada és a la Nau 3 de Ca n’Oliveres en un espai que dona cabuda al taller, les carrosses i totes les activitats relacionades amb la Cavalcada.

La transmissió serà d’Eloi Cordomí i Ester Bertran. L’Eloi, conegut per les seves aparicions a les informacions meteorològiques de la cadena i al magazín Tot es mou, aproparà, amb la seva naturalitat i empatia amb l’espectador, els trets principals i més curiosos de la cavalcada i de la ciutat.

I l’Ester, reportera habitual del magazín de tarda de TV3 Tot es mou, farà connexions des dins mateix de la cavalcada, per viure-la i transmetre-la com si fos una martorellenca més.