‘La chica del tren’ de Paula Hawkins és el llibre més prestat a la Biblioteca el 2016

1007

Amb 29 préstecs, La chica del tren de Paula Hawkins lidera la llista de novel·les més demandades a la Biblioteca Martorell l’any 2016. La directora de l’equipament Mercè Parera atribueix l’èxit a la versió cinematogràfica. La luz que no puedes ver d’Anthony Doerr (19) i El juego de Ripper d’Isabel Allende (19) ocupen el segon i tercer lloc, respectivament.

Segons Parera, “les novel·les en català han tingut molta presència, situant 12 títols entre els primers 25 llocs del rànquing local. La filla del capità groc de Víctor Amela i Tot això ho faig perquè tinc molta por d’Empar Moliner són les publicacions estrella en aquesta categoria. Ambdós autors van venir a Martorell a presentar els seus llibres”.

En la categoria de novel·la en llengua estrangera, els títols més demanats a Martorell han estat The lord of the rings de J.R. Tolkien (15), The girl of the train de Paula Hawkins (8) i Auggie & me: three wonder stories de R.J. Palacio (7).

En literatura infantil, “destaca per sobre dels altres L’àvia gàngster de David Walliams (38), que s’ha fet llegir als clubs de lectura i al Concurs Superlector”, ha dit Parera. Quart viatge al regne de la fantasia de Geronimo Stilton (29) i Quan no ets la reina de la festa de Rachel Renee Russell (27) també han registrat un bon nombre de reserves.

Pel que fa a la poesia, l’obra Rimas y leyendas de Gustavo Adolfo Bécquer se la van endur a casa 7 usuaris martorellencs l’any passat. El poema de la rosa als llavis de Joan Salvat-Papasseit també va comptar amb 7 préstecs i Es perd el senyal de Joan Margarit, 6.

Un àmbit amb forta acceptació és el dels còmics. En el primer lloc es va situar, amb 31 sol·licituds, el Maison Ikkoku de Rumiko Takahashi, seguida per Ranma ½ del mateix autor (23) i Tokyo Ghoul de Sui Ishida amb 22.

En la categoria de DVD’s, 53 peticions han estat per al film Indiana Jones: la colección completa, seguida de les 39 de Perdidos: segunda temporada completa i les 38 de la primera temporada. “Les sèries atrauen molt als nostres usuaris, desperten molt el seu interès i les agafen molt en préstec, completant totes les temporades”, ha assenyalat. Finalment, el manual més prestat ha estat el Global English Academy (37).

Les prioritats locals són poc coincidents amb el rànquing de documents més prestats que ha publicat recentment la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona, segons el qual, La templanza de María Dueñas ha estat el llibre més demanat pels usuaris durant el 2016. A continuació, trobem Algú com tu de Xavier Bosch i La noia del tren de Paula Hawkins.

Consulteu aquí la llista dels més prestats 2016