15 alumnes es formen en gestió de comerç internacional per millorar la seva ocupabilitat

969

El Centre de Promoció Econòmica ha iniciat aquest dilluns el curs de Formació Ocupacional certificat de professionalitat Gestió administrativa i financera del comerç internacional’ amb l’objectiu de formar als participants en gestió administrativa i financera, mitjans de cobrament i pagament en les operacions de comerç internacional, d’acord amb objectius i procediments establerts.

El curs ‘Gestió administrativa i financera del comerç internacional’, subvencionat pel SOC, consta d’un total de 680 hores amb una part de pràctiques en empreses i es durà a terme de dilluns a dijous, de 8.30 a 14.30h, fins a finals de setembre a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, ha explicat que “els participants obtindran un certificat de professionalitat de nivell 3, un document que acredita les competències professionals i que pot convalidar-se per crèdits d’un cicle formatiu”. El curs està adreçat a persones amb un bon nivell d’anglès que vulguin iniciar-se en aquest àmbit per treballar principalment en un departament d’operacions comercials internacionals. Es tracta d’un sector professional amb un alt grau d’expansió, en l’actualitat les empreses estan apostant cada cop més la internacionalització per millorar la seva competitivitat.

Disposar de professionals qualificats i coneixedors del funcionament del comerç internacional “és clau per a les empreses de la comarca, moltes de les quals exporten els seus productes a països de tot el món. El Centre de Promoció Econòmica vol amb aquest curs posar a l’abast de les empreses els professionals adequats per treballar en el dia a dia de la gestió del comerç internacional, en un àmbit que ofereix unes grans possibilitats d’inserció laboral”, ha indicat el regidor.

El certificat de professionalitat Gestió administrativa i financera del comerç internacional’, “consta de 5 mòduls formatius de 640 hores i 1 mòdul de pràctiques professionals de 40 hores, en total 680 hores, i acredita als alumnes per desenvolupar la seva activitat en qualsevol sector productiu en l’àrea d’administració del comerç internacional”, com a tècnics en comerç exterior, gestors de duanes, assistents al departament d’operacions comercials internacionals, tècnic d’operacions exteriors (entitats financeres/assegurances), tècnic en administració del comerç internacional.

De les 640 hores que conformen els 5 mòduls formatius 20 hores corresponen al mòdul de formació complementaria, on es tracten diferents temes com: Inserció laboral, sensibilització mediambiental i igualtat de gènere. Un cop superats tots els mòduls corresponents a aquest Certificat de Professionalitat, el SOC és el responsable d’expedir el títol a instància de la persona sol·licitant.