La Creu Roja estrena la reforma a la seu de Martorell per donar més i millor servei

2002
Remodelació del local de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

La Creu Roja del Baix Llobregat Nord ha inaugurat aquesta tarda la remodelació de les seves instal·lacions del carrer de Sant Llorenç d’Hortons número 5, al barri del Camí Fondo de Martorell. La institució solidària ha ampliat la zona destinada als tècnics i ha eliminat una antiga paret office per tal de crear una sala diàfana i polivalent. Les reformes tenen com a objectiu optimitzar l’espai i donar un millor servei.

L’acte l’ha presentat el president comarcal, Ramon Vila, acompanyat del president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet i la presidenta de la demarcació, Lidia Lanuza. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa -acompanyat de regidors de l’equip de govern- i l’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba Aguilera han encapçalat la representació institucional.

Vila ha destacat que la remodelació s’ha fet “per adequar l’espai als temps actuals i tenir la mateixa imatge corporativa que la resta d’assemblees” per tal que aquest espai “sigui un punt de trobada per tothom”.

Ramon Vila, president de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

Quitet ha recalcat que “valia la pena la remodelació, per poder atendre més i millor a les persones que ho necessiten, tant per les que venen com per a aquells que les ateneu”, i ha agraït el suport municipal a la institució.

Josep Quitet, president de Creu Roja Catalunya

“La Creu Roja ha demostrat de nou una gran capacitat de mobilització en aquests temps difícils, a nivell general i en aquesta assemblea”, ha dit Lanuza, qui ha destacat que amb la reforma “millorem físicament i també per a fer més projectes que ajudin els més vulnerables”.

Lidia Lanuza, presidenta provincial de Creu Roja

L’alcalde Fonollosa ha lloat la tasca de la institució: “La vostra feina és impecable i des de l’Ajuntament intentem col·laborar sempre, perquè no pareu de fer coses i de tirar endavant projectes”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Aguilera ha agraït la funció que fa l’assemblea comarcal: “Heu demostrat en aquesta dura pandèmia i en la guerra d’Ucraïna el vostre suport i una forma de treballar basada en obrir els braços a tothom”.

Ana Alba Aguilera, alcaldessa de Sant Andreu de la Barca

La nova imatge de les instal·lacions

Els principals canvis de les instal·lacions han estat, d’una banda, la recol·locació de la paret que separa la zona de despatxos de la zona tècnica, per dotar de més superficie a aquesta darrera funció. De l’altra, s’ha demolit una paret tipus office que separava els espais de la sala gran de l’equipament.

L’acció de recol·locar la paret -ha suposat reduïr l’espai sobrer de tres despatxos en favor d’augmentar l’àrea tècnica- permetrà que els 5 tècnics i la seva referent puguin atendre millor els usuaris en els projectes d’ocupació, d’intervenció social, de voluntariat i de gent gran que s’hi despleguen. La nova àrea comuna possibilitarà una major interconnexió entre tots els projectes i els tècnics, i atendre més fàcilment els casos d’usuaris que requereixin una atenció transversal. Alhora, hi haurà un espai disponible per als voluntaris, on podran trucar i fer gestions.

La demolició de la vella paret office ha obert l’espai i ha generat una gran sala polivalent per a esdeveniments d’elevada participació. Alhora, s’han instal·lat al mig unes portes correderes que faran possible, si s’escau, dividir l’espai en dues sales per a la realització de dues activitats simultànies. A més, en aquest espai, s’ha instal·lat una nova zona d’ordinadors per als usuaris, destinada a la recerca de feina.