La deixalleria mòbil es posa en marxa el proper dilluns a El Pla

1487
Deixalleria mòbil
Deixalleria mòbil

Dilluns, 4 de setembre, la Regidoria de Medi Ambient torna a posar en marxa la deixalleria mòbil als barris de Martorell després de l’aturada estiuenca. Aquest servei s’ubica cada setmana en un barri diferent, fent rotació en vuit punts de la població, per facilitar que els ciutadans dipositin de manera còmoda els seus residus domèstics. Del 4 al 8 de setembre, la deixalleria mòbil s’ubicarà al barri d’El Pla (plaça Onze de Setembre).

La deixalleria mòbil va rotant cada setmana i tot l’any pels diferents barris de Martorell. L’horari d’estiu és de les 9.00 a les 13.30h, mentre que als mesos de desembre, gener i febrer, el servei és de 10.00 a 14.00h. Funciona tots els mesos, excepte a l’agost, els dies festius i els de pluja.

El servei, tal com explica el regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, cobreix vuit punts de la població: els sectors i barris de Torrent de Llops, Les Bòbiles, Camí Fondo, Buenos Aires, El Pla, Can Carreras, La Vila i Can Cases.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient

A la deixalleria mòbil s’hi poden dipositar petits electrodomèstics, aparells informàtics, aparells de so, joguines amb piles, bombetes i fluorescents. Pel que fa a residus especials, s’hi poden portar pintures, dissolvents, vernissos, coles, aerosols, cosmètics, olis i bateries de cotxe i moto, piles, bateries, radiografies i termòmetres. Finalment, també s’hi poden deixar altres tipus de residus: oli vegetal i de fregir, roba, calçat i complements, CD’s i DVD’s, cartutxos de tinta i tòners i ferralla domèstica –com ara olles o paelles -.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient

La deixalleria mòbil es gestiona amb els treballadors del Centre Especial de Treball de Can Cases. Però a més, Medi Ambient posa a disposició dels martorellencs altres serveis per dipositar les deixalles que no són pròpiament matèria orgànica, plàstic, vidre o cartró i paper. Aquestes són una quinzena de minideixalleries repartides pels barris, on s’hi poden dipositar a qualsevol hora piles i bateries, CD’s i DVD’s, bombetes halògenes i de baix consum i petits aparells elèctrics i electrònics, com ara calculadores, mòbils o carregadors.

També hi ha una desena de panells publicitaris que tenen contenidor per dipositar exclusivament piles i bateries, i una dotzena de petits contenidors de Roba Amiga, per dipositar-hi tèxtil (roba de vestir, de la llar –llençols, tovalloles- i calçat, bosses de mà i cinturons).

Els residus més voluminosos cal portar-los a la deixalleria fixa, un servei gratuït per als veïns i comerciants de Martorell que es troba ubicat al Polígon La Torre. Obre de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00h i de 16.00h a 19.00h –d’octubre a febrer l’horari de tarda és de 16.00 a 18.00h-, i els dissabtes de 09.00 a 13.30h.

Calendari Deixalleria Mòbil 2017