La diversitat de propostes educatives i de lleure fan del Daltabaix una gran festa

2086
Daltabaix 2017
Tallers del Daltabaix

La plaça de les Cultures ha tornat a aglutinar, dissabte tarda i nit i diumenge matí, els infants i joves que han volgut gaudir d’una àmplia diversitat de les propostes educatives i de lleure del Daltabaix 2017. La 13a Fira Jove i la 25a Fira Infant és un referent per a famílies i joves però també hi ha una gran implicació d’entitats locals que donen a conèixer les seves activitats i serveis, enfocats a aquests col·lectius.

El Daltabaix, la festa d’infants i joves, arrencava aquest divendres, amb la presentació dels curtmetratges del projecte ‘Reacciona’, a l’Auditori del Centre Cultural. Una xocolatada servia per encetar l’activitat d’ahir dissabte. Van continuar tallers, batalles de galls (rap), grafits i circ. El col·lectiu Joves Martorellencs amb Valor van mostrar el vídeo del projecte #TransformaCCM. Els alumnes del Taller de Cinema van presentar la seva producció Sense comentaris. La nit va ser pels concerts de Seikos, La Barraca i Dj Sendo.

Aquest matí de diumenge s’ha dedicat als tallers, espectacles infantils, les propostes de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible i a la Baixada d’Andròmines. Ambdues jornades “han gaudit de molta afluència de visitants” ha assenyalat l’alcalde Xavier Fonollosa. El Daltabaix “acostuma a tenir una gran resposta per dues coses”, ha afegit l’alcalde, “pel bon temps i per la diversitat de propostes. Tenim una certa tradició i volem seguir promocionant aquesta activitat al llarg dels anys”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Educar per estalviar energia

Al voltant de La Fira Infant s’ha celebrat el Dia de l’Energia a Martorell amb motiu de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha instal·lat inflables i s’han fet  jocs i tallers per aprendre a gestionar l’energia de manera sostenible.

També “s’ha sortejat dues joguines solars i un carregador solar de mòbil entre els participants”, explicava la tècnica de Medi Ambient municipal, Glòria Carrera. Andrea Cordero i Natàlia González són les guanyadores d’una joguina solar per a cadascuna d’elles, mentre que el carregador solar l’ha guanyat Izan Álvarez.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient

Taller amb les plantes de Can Serra

Una de les atraccions de la Fira Infant ha sigut el taller de trasplantament de plantes que han organitzat els usuaris del Centre Ocupacional de Can Serra. La directora del centre, Salomé Moliner, explicava que “l’objectiu és donar a conèixer Can Serra a la població i ensenyar la feina que fan la trentena d’usuaris als nens i nenes de Martorell”.

Salomé Moliner, directora de Can Serra

En el taller “hem ensenyat a plantar una planta, en aquest cas, una alfàbrega” assenyalava un dels usuaris, Rafa López.

Rafa López, usuari de Can Serra

Andròmines al carrer Castellví de Rosanes

L’Agrupament Escolta i Guia Joan XXIII, el CAU, han organitzat la 5a Baixada d’Andròmines de Martorell. Les andròmines han participat en tres categories: velocitat, originalitat i s’ha matao Paco que premiava la caiguda de l’andròmina més divertida.

L’equip Tortumobil s’ha endut el premi a l’originalitat i Els Ring’s el premi s’ha matao Paco. Les andròmines més ràpides han estat Pepino Volador, Hipopotamo Menjapilotes i Blory Motors que han aconseguit el primer, segon i tercer premi, respectivament.

Mireia Sansano, cap del CAU i responsable pedagògica de l’entitat ha explicat que “han participat 8 andròmines i estem molt contents com s’ha desenvolupat la prova, no obstant, ens hauria agradat tenir més públic”.

Mireia Sansano, cap del CAU i responsable pedagògica