La fase local del Torneig Cruyff Court 6 vs 6 aplega 180 escolars de Martorell

582
Torneig local Cruyff Court

El camp de futbol de Les Carolines ha acollit aquest diumenge el Torneig Cruyff Court 6 vs 6, que promou la Fundació Johan Cruyff i el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Martorell. En aquesta jornada han participat 180 jugadors i jugadores, dividits en 23 equips, formats per alumnes de sisè de primària de les diferents escoles del municipi. La competició d’avui ha correspost a la fase local, en què les agrupacions ‘Los Lola’ i ‘Lola’s Girls’, s’han endut el guardó com a primers classificats del conjunt masculí i femení, respectivament. La propera cita serà la fase regional que se celebrarà el 18 de maig també a Martorell.

El Torneig Cruyff Court 6vs6 és una competició que té lloc a tots els Cruyff Courts de l’estat. Durant la jornada d’aquest diumenge a Martorell, celebrada des de les 09.00h al camp ubicat a Les Carolines, han participat 17 conjunts masculins/mixtes i 6 femenins. Cada equip ha estat format per entre 6 i 10 jugadors, tots ells alumnes de la mateixa escola, i han disputat partits amb una durada de 8 minuts cadascun.

En la categoria masculí/mixta, hi ha hagut grups de competició d’entre dos i tres equips. Els conjunts ‘Los Lola’ i el ‘F.C Rodoreda’, han acabat disputant-se la final amb victòria pels escolars del centre Lola Anglada. Pel que fa a la competició femenina, també s’ha fet una fase de grups, però incorporant quarts de final, semifinals i final. Aquest sistema de competició ha garantit a cada equip participant un mínim de dos partits i un màxim de quatre. Finalment, la final femenina s’ha disputat entre les ‘Echega Girls‘ i ‘Lola’s Girls’, quedant subcampiones i campiones respectivament.

A diferència dels tornejos que s’inclouen dins de la competició federativa, el Torneig Cruyff Court, s’organitza a partir de tres figures importants: els 180 jugadors, els 13 Herois, i els 3 Coach. “En primer lloc, els jugadors són qui configuren els equips, agrupats entre 6 i 10 membres; per la seva banda, hi ha els Herois, que són joves de Martorell dels instituts de secundària, que s’encarreguen d’organitzar el torneig: elaboren pressupostos, reparteixen la distribució de l’emplaçament, configuren el quadre de competició, entre d’altres. Els Herois estan tutoritzats pels Coach, que són monitors de la Fundació que realitzen les formacions cada dilluns al Pavelló de Can Cases”, ha explicat Albert Ginés, tècnic d’esports de l’Ajuntament de Martorell.

Albert Ginés, tècnic d'esports

L’objectiu principal del torneig Cruyff Courts 6 vs 6 és fomentar el respecte pels rivals tant dins com fora del camp. En aquesta tasca són especialment importants els Herois, com és Alexandra Cristina Silva, alumna de l’institut Maria Canela que ha estat observadora al llarg del torneig per “vetllar perquè els jugadors facin un partit net i siguin respectuosos”.

“Vaig començar a formar-hi part del Cruygg Courts perquè la professora d’Educació Física ens va animar a apuntar-nos. La vocació, però, em va venir arran de la idea de vetllar pel respecte durant els partits, i la veritat és que m’ha encantat formar part d’aquest projecte. Avui és un dia per gaudir amb la família i amics, en què guanyar no és el més important, sinó passar-ho bé jugant a futbol”, ha explicat Silva.

Alexandra Cristina Silva, alumna de l'institut Maria Canela

Tal com ha explicat el Coach Mohamed Acharki, aquest torneig local “sempre l’organitzem a través de les escoles del municipi. Tots els alumnes de sisè, fan equips, i competeixen entre ells, i els finalistes juguen la fase regional, que se celebrarà el 18 de maig”. “Això va començar fa set o vuit anys, per ajudar als nens i nenes que són, potser, una mica més rebels que la resta. Es va voler aprofitar aquest camp públic, perquè els infants s’organitzessin i poguessin jugar al futbol. Quan s’apropa el torneig, fem xarrades pels instituts perquè, qui vulgui, es pugui inscriure per formar part de l’organització del Cruyff”.

Mohamed Acharki, Coach

Per la seva part, el regidor d’Esports, Gerard Mimó ha fet una valoració molt positiva de la jornada: “cada any anem creixent més i enguany s’ha disparat: parlem de més de 180 nens i nenes de totes les escoles de Martorell. A més, una dada molt interessant és que, dels 23 equips que han competit, 6 han estat integrats només per noies, i més de la meitat dels equips masculins són mixtes, és a dir, incorporen jugadores”. “Aquest torneig està fora de la competició federativa, per tant, es tracta d’una jornada amb un ambient més escolar i familiar, sense ànim de competició, on el que importa realment és que facin esport i que s’ho passin bé”.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

La pròxima data de competició d’aquest torneig serà el 18 de maig, amb la Fase Regional Catalana, que també es disputarà al Cruyff Court de Martorell. El 2 de juny tindrà lloc la Fase Nacional, a Igualada, i el mes de setembre es competirà la Fase Internacional, a París, coincidint amb els Jocs Olímpics.