Mireia Ponce i Pepe Arqué, millors esportistes martorellencs de l’any

873
Premis Nit de l'Activitat Física i l'Esport

Mireia Ponce i Pepe Arqué han estat designats esportistes de l’any en la Nit de l’Activitat Física i l’Esport de Martorell 2024, que s’ha celebrat aquest vespre a la Nau 1 de Ca n’Oliveres. En aquesta gala, organitzada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, s’ha homenatjat els esportistes locals més destacats de l’any, a més de la tasca que han realitzat entitats, clubs i centres educatius del municipi.

La gimnasta del Martorell Gimnàstic Club, Mireia Ponce, i el pilot d’automobilisme, Pepe Arqué, s’han proclamat els millors esportistes de l’any. La primera, gràcies a convertir-se en campiona de Catalunya de gimnàstica artística el passat mes de juny. El segon, per la seva primera posició a la Copa d’Espanya de Rallycross, en la modalitat CERX2, i per ser subcampió del Campionat d’Espanya de Car Cross.

L’atleta martorellenca ha assegurat que no esperava rebre el premi: “M’ha fet molta il·lusió i he vingut acompanyada de molta gent. Mireia Ponce també ha explicat que la part positiva de ser gimnasta és “gaudir del que t’agrada, amb tota la gent que t’acompanya. Realment és un esport grupal perquè tens a les companyes i l’entrenadora al darrere”.

Mireia Ponce, millor esportista de l'any

Pepe Arqué ha expressat que “és tot un honor poder ser aquí, envoltat de tants esportistes i apassionats de l’esport. Penso que aquest premi l’hauria de compartir amb tots els nominats i tots els esportistes presents, perquè hem perseguit el nostre objectiu, hem lluitat per ell i tots es mereixen ser part d’aquest premi”. El pilot martorellenc ha destacat que la temporada passada va tenir un any, tant en l’àmbit personal com professional, molt bo: “Vaig ser campió d’Espanya de Rallycross i vaig aconseguir el títol de subcampió d’Espanya d’Autocross. A més a més, em vaig graduar com a enginyer mecànic. Penso que aquests han estat els èxits i els títols que m’han donat aquest premi”.

Pepe Arqué, millor esportista de l'any

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha fet una valoració molt positiva de la gala i ha afirmat que “és un acte molt participat a Martorell, avui tenim més de 1.000 persones que estan lligades al teixit esportiu del municipi. És una gala que el que pretén és fer els reconeixements esportius i, també, sobre els valors que comporta l’esport. És un acte que també té aquesta part lúdica i social, per poder fer relació amb tota la gent que forma part del teixit associatiu”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor d’esports, Gerard Mimó, ha intervingut durant la gala per expressar “el meu agraïment més sincer, perquè tots i totes sou partícips del que passa amb l’esport a Martorell”. També ha volgut reconèixer l’inestimable paper que cadascú exerceix en el món de l’esport: “La vostra dedicació i passió per l’esport, han estat font inesgotable d’inspiració per esportistes i aficionats per igual. Des de juntes directives, tècnics, esportistes, famílies, voluntaris i treballadors i treballadores de la regidoria d’esports”.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

Més reconeixements

Durant l’esdeveniment, presentat pel periodista martorellenc Pau Bonastre, s’han conegut els guanyadors d’entre els 58 finalistes que el jurat va seleccionar per a les 10 categories. S’han lliurat premis a diferents esportistes i entitats que van assolir els èxits esportius més rellevants de la passada temporada. A més, s’ha volgut posar en valor les activitats i els esdeveniments que durant tot l’any s’han organitzat al municipi martorellenc.

L’atleta de Powerlifting, Marc Rius, que es va adjudicar la medalla d’or al Campionat d’Espanya i la tercera posició a l’Europeu, i el pilot d’automobilisme, Pepe Arqué, reconegut als premis RACC MotorSport pels trofeus aconseguits, s’han emportat el premi a l’èxit esportiu més rellevant. El Congrés Mundial de l’Associació Esportiva Nihon Tai Jitsu i el Torneig Martoleague (futbol i futbol sala) han guanyat el premi a la millor organització d’esdeveniments esportius. Juan Martínez Requena, del CF Martorell, i “Moha” Acharki Loukili, del Torneig Cruyff Court, han rebut el premi valors de l’esport. I el premi a l’activitat física i l’esport inclusius, per la cohesió social i per la igualtat d’oportunitats ha estat pels entrenaments oberts, de l’Associació Esportiva Martorell Nihon Tai Jitsu, i pels batejos de submarinisme inclusius, del Yahooo! Club de Submarinisme.

Cristóbal Montero Montero, del Club Escacs Martorell, i Joan Coma Caballol, de l’AE Nihon Tai Jitsu, s’han endut el premi als dirigents de l’esport. El Projecte Alimentació Saludable i Bons Hàbits, de Club Sala 5 Martorell, i els entrenaments de la cursa 5K, del Martorell Atlètic Club, han estat guardonats amb el premi a l’activitat física i l’esport saludables. I el Premi reconeixement al Centre Educatiu ha anat a parar a l’Escola José Echegaray (Esport escolar, cross, Sumba, Cruyff court…) i a l’AFA de l’Escola Juan Ramón Jiménez (Pujada al Monestir de Sant Genís de Rocafort). Pel que fa als patrocinadors de l’any, el jurat ha premiat els 23 comerços que han confiat en les diferents entitats esportives.

En aquesta gala Martorell ha volgut reconèixer al Consell Esportiu del Baix Llobregat la seva contribució a l’esport social i educatiu del municipi. La seva dedicació i suport constant durant el darrer any, han estat fonamentals pel desplegament de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport. El seu compromís i professionalitat ha enriquit la comunitat esportiva local, deixant un llegat que inspira i motiva a continuar treballant per fer de Martorell un referent no només en l’activitat física i l’esport sinó també en la promoció d’un estil de vida saludable, des de l’educació, la cultura i la cohesió social.

També s’ha aprofitat aquesta jornada per fer un reconeixement molt especial a Octavi Salvador, que ens va deixar el passat 6 de març, i que sempre serà recordat per la seva vocació d’ensenyament i formació al llarg de diferents generacions, promovent l’esport com a eina d’inclusió social i de formació personal més enllà de l’àmbit competitiu de l’esport a Martorell. Per fer-ho s’ha lliurat una placa i un ram de flors a la seva família, que ha assistit aquest vespre a l’acte.