La Federació Catalana d’Atletisme lliura els premis de la Challenge de mitges maratons i 10Km

2291
Premis Challenge mitges maratons i 10Km
Premis Challenge mitges maratons i 10Km

La Federació Catalana d’Atletisme (FCA) i el Martorell Atlètic Club (MAC) han celebrat, aquest divendres a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, l’entrega de trofeus de la 1a Challenge de mitges maratons i 10Km en ruta. L’acord assolit per la FCA i l’Ajuntament de Martorell, ha portat a la nostra població els millors atletes del circuit català de curses en ruta. Els premis han estat lliurats a més de 80 corredors de fons de les diferents categories de les curses.

A la Challenge de 10 km s’han realitzat 42 curses, on han participat 23.240 homes i 8.033 dones, que han donat un total de 31.273 participants. La Cursa de Martorell es va córrer el passat 23 d’abril, Diada de Sant Jordi. La 19a edició d’aquesta prova es va recuperar després de 13 anys sense celebrar-se. Jaume Leiva (CE I run with Leiva), en categoria masculina, i Hasna Bahom (FC Barcelona), en categoria femenina, van ser els primers classificats. A la Challenge de mitges maratons s’han realitzat 11 curses, on han participat 10.672 homes i 2.274 dones, que han donat un total de 12.946 participants.

El regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández, ha agraït a la Federació Catalana d’Atletisme que hagi escollit Martorell com a seu per lliurar els guardons. “A Martorell la tradició esportiva i d’atletisme és de fa molts anys. El MAC té una bona cantera, amb joves competint a campionats a tot arreu, i un grup de veterans que s’ho passen d’allò més bé quan surten a córrer. Sobretot, agrair l’esforç que fa la junta i l’equip tècnic del MAC per mantenir l’atletisme de Martorell com a referent. Aquest any vam recuperar la Cursa de Martorell i crec que va sortir molt bé. Si l’any que ve hi voleu tornar, això és casa vostra”, ha dit Fernández.

Albert Fernández, regidor de Salut

Sergio Cinto, president del MAC, ha dit que “és un orgull com a club que la FCA ens hagi donat l’oportunitat de presentar aquest esdeveniment, així com la confiança que ha dipositat en la 19a Cursa de Martorell. Feia molts anys que aquesta cursa no formava part del Campionat de Catalunya i, quan vam presentar el projecte, van quedar encantats”. Cinto ha recordat que la Cursa de Martorell va fulminar el nombre d’inscripcions esperades, amb prop de 900 corredors.

Sergio Cinto, president MAC

Joan Villuendas, president de la FCA, ha destacat que l’objectiu de l’ens que representa és “apropar l’esport popular a l’esport d’elit”, i que “els premis són un reconeixement a l’esforç dels atletes”. El president també ha felicitat l’Ajuntament de Martorell i el MAC per la bona organització de la 19a Cursa de Martorell i s’ha compromès a repetir l’experiència.

Joan Villuendas, president FCA

A l’acte hi assistit, també, Andreu Ballbé, director tècnic i fundador de Championchip, empresa amb qui la FCA hi té conveni per tal de cronometrar amb precisió els seus esdeveniments esportius. A través d’un xip identificatiu lligat a les sabatilles, es permet obtenir el temps d’arribada i parcials, i compensar el lapse que triga cada corredor a creuar la línia de sortida en curses massificades, alhora que es controla que ningú surti del recorregut.

Andreu Ballbé, director Championchip

Premiats 10Km

Premiats 21Km