Promoció Econòmica reitera el seu suport al programa ‘Accelera el creixement’

1087
Sessió inaugural 'Accelera el creixement'
Sessió inaugural 'Accelera el creixement'

Una cinquantena de pimes més de la demarcació de Barcelona han estat escollides per participar a la 6a edició del programa “Accelera el creixement” amb l’objectiu d’ajudar-les a impulsar el seu desenvolupament. El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell col·labora amb la Diputació de Barcelona i amb PIMEC en aquest programa per tal que les empreses del municipi puguin beneficiar-se de serveis avançats per al creixement empresarial.

El programa vol millorar la competitivitat del teixit empresarial de les comarques barcelonines i crear ocupació. En edicions anteriors hi han participat diverses empreses de Martorell i en aquesta edició participa, a través del Centre de Promoció Econòmica de Martorell, l’empresa WISART d’Esparraguera, representada per Ismael Rico.

El 62% de les empreses participants al programa ‘Accelera el creixement’ són petites, el 30% són micro, mentre que el 8% restant són mitjanes. Per comarques, un 26% són Vallès Occidental, un 24% del Baix Llobregat, un 14% del Vallès Oriental, un 10% del Maresme, un 8% del Barcelonès, un 6% d’Osona, un 4% de l’Anoia i també de l’Alt Penedès i un 2% del Berguedà i també del Garraf. Per sectors d’activitat, el 60% de les empreses són del sector industrial, un 22% de serveis, un 16% de comerç i un 2% de construcció i indústria auxiliar. La seva motivació és rebre assessorament en l’àmbit de la comercialització, en l’equip directiu, en internacionalització i en innovació.

En aquesta nova edició, hi participen 34 unitats d’atenció a les empreses d’ens locals de la demarcació. Des d’aquests centres, juntament amb les delegacions de PIMEC, es garanteix fer un seguiment i suport adequat durant tot el programa.

Sessió inaugural 'Accelera el creixement'
Sessió inaugural ‘Accelera el creixement’

Sessió inaugural

Durant l’acte inaugural, celebrat aquesta setmana, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, va destacar el pes de les empreses del sector industrial en aquesta edició. “La Diputació de Barcelona fa una forta aposta per la indústria, en línia amb l’estratègia del govern català i europeu, i que es reforça amb programes com el de modernització de polígons dotat amb 30 milions d’euros”. Recasens va fer incís en els resultats exitosos dels participants d’anteriors edicions “l’avaluació de les empreses després de tres anys de participar ha estat molt satisfactòria superant amb escreix els objectius marcats inicialment, de manera que l’ocupació i la facturació superen el creixement del 10% respectivament, les exportacions el 15% i els beneficis el 25%”.

Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, va assenyalar que “som conscients que per reforçar el nostre teixit productiu i millorar la situació actual, hem de contribuir perquè les empreses del nostre territori, creixin, generant més riquesa i més llocs de treball”. En aquest sentit, va posar de manifest “la importància de la col·laboració publicoprivada, que permet arribar d’una manera òptima a les necessitats del teixit productiu en aquest cas, però també del conjunt de la societat”.