La Festa de la lectura del Premi Vila de Martorell reuneix els guanyadors de les dues darreres edicions

1980
Festa de la Lectura del Premi Vila de Martorell
Festa de la lectura del Premi Vila de Martorell

Aquest dissabte al migdia s’ha celebrat la Festa de la lectura del Premi Vila de Martorell a la sala d’actes de la Biblioteca. Una vintena de persones ha assistit a un acte íntim on alguns dels guanyadors de les passades dues edicions d’aquests premis literaris han pogut compartir les seves obres amb la lectura de petits fragments de les mateixes.

L’acte ha començat amb el reconeixement a les obres guanyadores del 42é Premi Vila de Martorell, l’edició d’enguany. Montserrat Franco, guanyadora del premi per al millor poema de la categoria de fins a 14 anys, ha recitat la seva obra El Vent. En categoria adulta, Maria Rocaspana ha llegit alguns fragments d’Atrapat a la teranyina, millor conte, i Teresa Amat ha posat punt i final a l’edició d’enguany amb la lectura íntegra de Circuit tancat, text guanyador del premi per al millor microrelat.

Lectura de Teresa Amat del seu microrelat Circuit tancat

En aquesta trobada, presentada per Jordi Morera, un dels membres del jurat dels Premis, també s’ha volgut retre homenatge a tres obres del 41a edició del Premi Vila. Josep Maria Calaf ha seleccionat un parell de fragments de La veritable pàtria, obra guanyadora per la millor obra de prosa 2016, que recull els fets, costums i anècdotes de les seves vivències a Sant Llorenç d’Hortons entre 1952-1961.

Més enllà dels autors locals, també han tingut cabuda els dos autors guanyadors de la categoria oberta de poesia castellana i catalana de l’edició de l’any passat. Luís Arturo Guichard ha volgut participar en aquesta festa de la lectura a través d’una videotrucada des de Salamanca, per compartir la història darrere d’El jardín de la señora D., un poemari compromès sobre la memòria i l’oblit basat en l’Alzheimer, malaltia que va patir la seva mare, principal inspiradora d’aquesta obra. Pel que fa a la poesia catalana, Carlos Terrón ha llegit tres dels seus poemes de Tècnica mixta, un recull de poemes, cadascun dels quals està inspirat en una obra pictòrica d’artistes com Joan Miró, Ramón Casas o Edvard Munch entre molts d’altres.

A aquest acte també hi han assistit Sergi Corral, regidor de Cultura, i Belén Leiva, regidora d’Esports. Per Sergi Corral, aquesta Festa de la lectura del Premi Vila de Martorell suposa “una ocasió més íntima per a què els autors, de manera més relaxada i amb la seva pròpia veu, facin la lectura de fragments de les seves obres i els puguin compartir amb la resta de participants”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Aquesta Festa de la lectura ha homenatjat també la resta de guanyadors locals de l’edició 2017 que no han pogut assistir a l’acte. Aquests autors han estat Laia Forn per La finestra màgica (millor conte fins a 14 anys), Bàrbara Puga per Mirades fredes (millor conte de 15 a 18 anys), Clara Esteve per Mirall (millor poema de 15 a 18 anys), Natàlia Demidoff per 9 contes (millor obra de prosa) i Noel Puigdollers per Canción escuchada en la Workshpere (millor poema).