Inaugurat el nou Bike Park, especialitzat en la pràctica de BMX i bike trial

3419
Inauguració Bike-Park
Inauguració Bike-Park

El Motor Club Micorella i l’Ajuntament de Martorell han inaugurat aquest dissabte el Bike Park de Martorell, un espai pensat per a la pràctica del bike trial i BMX, una modalitat esportiva minoritària però cada cop més practicada.

Aquesta inauguració ha comptat amb la disponibilitat de bicicletes de la marca especialitzada Monty per a tots aquells que han volgut estrenar les instal·lacions, amb la presència de monitors que els han ajudat amb la tècnica de les bicis així com també han dirigit i supervisat curses d’iniciació al BMX. Al final de l’acte, hi ha hagut una xocolatada per a tots els assistents.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa i Belén Leiva, regidora d’Esports. A les instal·lacions també ha estat rodant amb la bicicleta Joan Fusalba, un esparreguerí de nou anys subcampió del món de bike trial. L’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat de les instal·lacions que “a diferencia d’altres Bike Parks, aquest té instal·lacions diverses per diferents nivells i edats”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A aquesta inauguració del Bike Park també hi ha assistit Pere Pi, primer fabricant de bicicletes de trial en sèrie i propulsor de l’especialitat a nivell mundial. Pere Pi ha volgut explicar els beneficis que pot comportar practicar esports com el bike trial o el BMX en el desenvolupament motriu dels nens i adolescents, assegurant que un nen o nena esportista d’aquestes modalitats adquireix gran reflexos i domini del seu cos.

Pere Pi, primer fabricant de bicicletes de trial en sèrie

El Bike Park neix de la demanda del Motor Club Micorella, que fins fa poc practicava el bike trial en un circuit improvisat al barri de la Font de la Mina, que se’ls va quedar petit. La regidora d’esports, Belén Leiva, ha remarcat la necessitat d’habilitar espais per a totes aquelles disciplines menys habituals que van més enllà dels esports de camp o pista i que requereixen instal·lacions més concretes.

Belén Leiva, regidora d'Esports

Salt de qualitat en les instal·lacions

Presidit pel martorellenc Pere Mas, el Motor Club Micorella continua la tasca i la passió per les bicicletes i les motos de trial del ja desaparegut Club Bultesa del Martorell dels setanta. Mas ha explicat el gran salt evolutiu que el club i el municipi fan amb aquestes noves instal·lacions respecte a les que, fins al moment, es trobaven a la Font de la Mina del barri de la Vila. “Hem aconseguit ampliar les instal·lacions i al mateix temps crear aquest petit circuit de BMX”, ha explicat el president de l’entitat.

Pere Mas, president del Motor Club Micorella

El Bike-Park, situat al número 2 de l’avinguda Comte del Llobregat (entre Pintures Martorell i el concessionari de la SEAT), ocupa 1.420 metres quadrats i compta amb vuit zones de bike trial (quatre de les quals pensades especialment per als esportistes més petits), amb obstacles fets amb elements naturals com ara troncs d’arbres i pedres d’escullera i també d’un circuit de BMX, conformat de salts i viratges peraltats al llarg de tot el perímetre. A més, el parc és públic i gratuït i estarà obert tot l’any.