La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha tancat aquest vespre l’onzena edició de la Festa del Futbol Català, en què es resolen les lligues del futbol base català i la Copa Catalunya de futbol sala. Des del passat cap de setmana, quan van començar les primeres finals, Martorell ha estat l’epicentre del bo i millor futbol i futbol sala base català i ha acollit 25 finals, així com el Clínic d’Entrenadors de futbol sala. La martorellenca Laia Martret s’ha proclamat campiona de Catalunya a casa, amb el FC Barcelona, i ha repetit la gesta que ja havia aconseguit en categories inferiors.

El primer tastet va ser el passat cap de setmana, quan van jugar-se les de categories infantil i cadet masculí i van guanyar-les, ambdues, el FC Barcelona. El club blaugrana també s’ha endut la final benjamí, mentre que l’aleví ha estat per al RCD Espanyol. En juvenil masculí, el guanyador ha estat el CF Badalona en la tanda de penals. En clau femenina, s’han disputat quatre finals, amb el CD Sant Gabriel com a guanyador en aleví, el RCD Espanyol en infantil, la UE Planadeu-Roureda en cadet i el FC Barcelona en juvenil.

Copa Catalunya i clínic d’entrenadors

En futbol sala, el cap de setmana ha estat molt complet, i és que a banda de disputar-se les finals de Copa Catalunya també ha tingut lloc el Clínic d’Entrenadors, que s’ha recuperat dos anys després de la darrera edició. Aquesta cita ha tingut lloc al Centre Cultural (les sessions teòriques) i al Pavelló Esportiu Municipal (les sessions pràctiques). Els 100 assistents al clínic han pogut gaudir de les sessions que han ofert entrenadors de la màxima categoria del futbol sala estatal, com Diego Ríos (UD Levante), José Lucas Mena (Ribera Navarra), Fran Burgueño (Industrias Santa Coloma) o Jesús Velasco (FC Barcelona), així com el psicòleg esportiu Pep Marí.

Pel que fa a les finals de Copa Catalunya, han estat dotze i han quedat molt repartides. El FS Castelldefels (miniprebenjamí), el CFS Sant Andreu (minibenjamí) i el FS Olesa (prebenjamí) han estat els guanyadors més petits. El FS Pallejà ho ha fet en benjamí, l’Industrias Santa Coloma en aleví i el FC Barcelona en infantil. En les categories més altes, la final cadet i la juvenil han estat per al FC Barcelona. En femení, el FS Ripollet ha guanyat l’AE Les Corts a la sèrie de penals a la categoria aleví, mentre que les barcelonines ho han fet en infantil. L’AE Les Corts ha fet doblet en cadet i juvenil, i és que s’ha endut les dues medalles de plata.

Martorell ha estat la seu del millor futbol base i els jugadors del CF Martorell, de la UFS Martorell i del Sala5 Martorell n’han estat protagonistes. Els dos primers com a col·laboradors per recollir pilotes en les finals, mentre que el juvenil A del Sala5 Martorell va posar en pràctica els exercicis de les sessions pràctiques del Clínic d’Entrenadors. L’alcalde Xavier fonollosa i el regidor d’Esports Gerard Mimó han fet entrega dels trofeus i les medalles als equips finalistes durant tot el cap de setmana. El martorellenc Salva Ferrer (AC Spezia) ha estat present com a espectador d’algunes de les finals durant tot el cap de setmana.