El Roser convida la DO Alella i acull més de seixanta actes per homenatjar el vi

4966

Martorell rememorarà el seu passat i cultura vitivinícola amb la Festa del Roser del 30 de setembre al 9 d’octubre. La DO Alella serà la convidada enguany i el XI Vimart Fira de vins, caves i gastronomia repetirà ubicació a l’aparcament del Vapor. La sumiller Meritxell Falgueras serà la pregonera d’una cita que inclourà 13 esdeveniments dels Racons del Vimart amb el vi com a protagonista, i una extensa oferta de cultura popular i d’oci.

El Vimart. XI Fira de Vins i Caves de Martorell, serà el punt culminant del Roser de Martorell el dissabte 8 d’octubre des de les 18.00h i fins les 01.00h. Les parades de vins i caves i de gastronomia repetiran ubicació a l’aparcament del Vapor oferint els seus productes i la DO Alella serà la convidada especial a la festa d’enguany.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González, reconeix que “El Vimart és l’activitat més rellevant del Roser, i que ha anat creixent de mica en mica”. Avança que, de nou, “se celebrarà al pàrquing del Vapor, perquè hi ha més espai i la plaça de l’Església se’ns ha quedat petita”. Espai que ja el va acollir l’any passat, i que va ser “molt lluït i multitudinari, superant les previsions”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament

El Vimart s’acompanyarà aquella mateixa tarda de la Festa del Most -la recollida simbòlica del raïm, el cercavila i el pregó de la sumiller i comunicadora Meritxell Falgueras des del balcó de l’Ajuntament-. A la nit, a la plaça de l’Església, se celebrarà el 10è Vi, Moda i Estilisme.

Aquesta activitat serà la darrera de les 13 programades dins del cicle Racons del Vimart. Un compendi d’actes que cada dia del Roser suposaran “la descoberta de cellers petits i dels seus vins singulars, que tenen un fil conductor i un esperit”, i que maridaran aquesta caldos amb diferents àmbits culturals com la narrativa, la poesia, la música o la filosofia, a través de tallers, conferències i degustacions.

Entre d’altres propostes, els Racons del Vimart inclouran tasts de varietats recuperades i de vins rebels; una degustació d’escumosos de Codorniu a l’Espai Bombolles; un vermut amb el periodista Llucià Ferrer i un maridatge de vins i lletres a la Taverna Pujolsiana.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament

El Roser és també moment de retre homenatge a l’associacionisme local, amb la XXVI Trobada d’Entitats. “Enguany aquesta cita se celebrarà a la Nau#2 Ca n’Oliveres enlloc d’El Progrés, a causa de les obres de millora que s’hi estan duent a terme”, destaca el regidor.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament

Referit a la cultura popular, l’element foc hi tindrà un gran protagonisme de la mà de la Colla de Diables i Drac de Martorell. No hi faltaran tampoc el Drac Fafum, els Gegants, els Capgrossos, els Bastoners i els carros dels Amics de Sant Antoni Abat. La Secció Sardanista celebrarà una de les activitats més antigues: l’Aplec del Roser, que arriba a la 35a edició.

Festa Anual Flaixbac a Ca n’Oliveres

Les nits seran un espai d’oci per a tots els públics. González en destaca “la Festa Anual Flaixbac del dijous 6 d’octubre, amb Oques Grasses, Ana Mena, Miki Núñez i Sexenni”, “La Nit dels 80 i 90′ amb Rock Noise, Tàrraco Surfers i DJ Miqui Puig”, o la també Festa Flaixbac amb Carles Pérez, Andreu Presas i Mar Arans i, a continuació, la música de tots els temps amb Pelukas, que tancarà el programa d’actes.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament

Altres estils musicals presents seran el gòspel, les havaneres, el jazz o l’òpera. L’Escola Municipal de Música oferirà diversos concerts al llarg del Roser.

Tota la informació de la festa es podrà trobar al web www.martorell.cat/festadelroser; a l’agenda del web www.martorelldigital.cat; a l’App FesMartorell i a Ràdio Martorell. La reserva i compra d’entrades s’activarà a finals d’aquesta setmana al portal entrades.martorell.cat.