La FHSJDM organitza la 4a ‘Jornada de peu i turmell. Patologia del retropeu’ al Molí Fariner

407

El passat divendres 12 d’abril va tenir lloc al Molí Fariner de Martorell la 4a edició de la ‘Jornada de peu i turmell. Patologia del retropeu’, on es van presentar diferents ponències sobre patologies en aquest àmbit. La sessió estava organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) i avalada per la Sociedad Española de Medicina y Cirugía de pie y tobillo (SEMCPT) i la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SCCOT).

La jornada va aprofundir en el diagnòstic i tractament de patologies de peu i turmell com ara les lesions tendinoses, deformitats de peu, fascitis plantar, espoló calcani, lesions osteocondrals, patologies neurològiques i el peu diabètic, entre altres.

El Dr. Rodolfo Romero, director de la jornada, va explicar a l’inici de la sessió que “l’objectiu és compartir amb diferents companys d’altres centres dedicats a les lesions del peu, les experiències i el tractament actualitzat dirigits a millorar la qualitat de vida dels pacients”.

L’equip del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de la FHSJDM, liderat pel cap de Servei Dr. Conrad Bertran, va participar amb diferents ponències per part del Dr. Rodolfo Romero, el Dr. Francisco Horrach, la Dra. Gemma Casellas i el Dr. Gerardo Vallejo.

També es va comptar amb experts d’altres centres hospitalaris i assistencials com a ponents: la Dra. Glòria Albertí Fitó de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, la Dra. Mari Carmen Blasco Mollá, del Departament de Cirurgia Universitat de València Hospital Clínic, la Dra. Núria Boó Gustems, de l’Hospital Sant Joan de Despí Moisès Broggi del Consorci Sanitari Integral, el Dr. Jordi Codina i la Dra. Núria Pons de la Fundació Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, el Dr. Manuel Salvador de Imagine, centre de diagnòstic per la imatge de Barcelona, el Dr. Josep Torrent de l’Institut Rabat de l’Hospital Quirón de Barcelona, el podòleg Ferran Viladot de la Clínica de Podologia i l’Esport Ortopèdia Numància de Barcelona i el Dr. Carlos Villas, de la Clínica Universidad de Navarra.

La Dra. María Carmen Blasco, del Departament de Cirurgia de la Universitat de València Hospital Clínic, Dr. Francisco Horrach de la FHSJDM, Dra. Glòria Albertí de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, Dr. Jordi Codina de la Fundació Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, la Dra. Núria Pons de la Fundació Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, i el Dr. Carlos Villas Tomé de la Clínica Universidad de Navarra.

En finalitzar la trobada, el Dr. Romero va destacar: “La jornada la portem a terme cada dos anys, i permet al nostre centre hospitalari exposar les seves experiències a través de la docència, enfocat al personal sanitari dedicat a l’atenció de les lesions de peu i turmell.” I va afegir: “Des de la FHSJDM, volem agrair el suport de les societats científiques, així com els patrocinadors de la jornada que permet l’assistència dels professionals interessats en aquesta patologia de manera gratuïta”.