La FHSJDM participa al Dia d’Acció per la Salut de les Dones amb una xerrada sobre cardiopaties

152
Xerrada malalties cardiovasculars FHSJDM

Amb motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, que es va celebrar el 28 de maig, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Martorell està organitzant diverses activitats i tallers, sota el lema ‘Dones, Salut i Perspectiva de Gènere’. La programació s’està desplegant, del 25 de maig al 20 de juny, amb xerrades, esport, i espais d’escolta.

Aquest any, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) hi participa amb una xerrada sobre ‘Infarts, insuficiència cardíaca i cardiopaties. Hi trobem diferències en les dones?’, que tindrà lloc el proper 13 de juny, a les 18.00h, a la Sala Muxart del Centre Cultural de Martorell.

La conferència comptarà amb dues metgesses del servei de Cardiologia de la FHSJDM, la Dra. Maria Basalo, que parlarà sobre la ‘Insuficiència cardíaca en la dona’, i la Dra. Marta Pérez, que presentarà ‘Infart en la dona’. La xerrada serà moderada per la Dra. Adriana Soto, metgessa coordinadora del servei de Cardiologia del centre hospitalari.

Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones

L’origen del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones es remunta a l’any 1987, quan en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que va tenir lloc a Costa Rica, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d’un Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones.

L’objectiu d’aquest esdeveniment, que cada any se celebra el 28 de maig, és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, i del compromís de les administracions per donar-hi resposta. Per a més informació sobre el programa Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones a Martorell, consulteu aquest enllaç.