La Universitat de l’Experiència tanca curs amb rècord d’alumnes inscrits

362
Final de curs de la Universitat de l'Experiència

La Universitat de l’Experiència ha tancat curs aquesta tarda al Centre Cultural amb l’anunci d’una cinquena temporada que ja és en preparació, i que començarà a l’octubre. El filòleg Josep-Lluís Carod-Rovira ha clos el cicle amb la conferència ‘Catalans d’Amèrica per la llibertat’ davant un centenar d’espectadors. Un petit muntatge a càrrec de TIM Teatre i un berenar han completat la vetllada.

31 conferències i 117 inscrits són les xifres destacades del darrer curs d’aquest cicle d’aprenentatge multidisciplinar per a majors de 55 anys. Des del 17 d’octubre passat, llicenciats, doctors, catedràtics i experts han fet conferències de matèries molt variades: història, comunicació, farmàcia, música, cinema, teatre, escultura, antropologia, sociologia, política, economia i filologia.

“Hem fet una programació que ha agradat i satisfet molt a l’alumnat”, ha dit Muntsa Lamúa, coordinadora del cicle i presidenta de l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (AFOPA), entitat organitzadora junt amb el Centre d’Estudis & Recerca Interuniversitària A12. “Cada any anem a millor. Vam començar sent 40 i ara ja som 117, i tots ens portem molt bé. Som més que una Universitat”. Exemple d’això és que “la sortida que vam fer aquest maig al País Basc va anar molt bé”, i se’n farà una de nova el curs vinent a França sobre iconografia medieval.

Muntsa Lamúa, coordinadora de La Universitat de l'Experiència

Lamúa està ultimant la programació “d’una cinquena temporada que ja està assegurada. Tornarà a mitjans d’octubre”. En un parell de setmanes estarà definida, però avança que “tindrem conferenciants d’arreu. Parlarem d’arquitectura urbana de marges, d’ecologia i energia del futur, de neoplasticitat, d’investigació sobre les dones i de medicina”, entre d’altres.

Muntsa Lamúa, coordinadora de La Universitat de l'Experiència

L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat de la regidora de Gent Gran Montserrat Salas, ha pujat a l’escenari i ha expressat que “aquest és un cicle que enriqueix a nivell personal i del que en gaudiu molt, amb persones que expliquen coses molt interessants. Cada dia aprenem alguna cosa”. Ha agraït “a la Muntsa i a l’Enriqueta l’organització del cicle” i ha garantit màxima “col·laboració des de l’Ajuntament per a que el curs vinent encara en sigueu més gent”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
Final de curs de la Universitat de l’Experiència

El filòleg i polític Josep-Lluís Carod-Rovira ha tancat curs amb ‘Catalans d’Amèrica per la llibertat’. En paraules seves, “un viatge per un paisatge molt poc conegut: el paper que han tingut molts catalans en les històries d’independència nacional de molts països americans com ara Cuba, Mèxic, Panamà, Argentina, Veneçuela o Xile, entre d’altres”. També ha abordat “el compromís de fills de catalans que des d’Amèrica s’han compromès en la lluita per la independència de Catalunya”.

Josep-Lluís Carod-Rovira, conferenciant a La Universitat de l'Experiència
Final de curs de la Universitat de l’Experiència

Carod-Rovira ha participat en altres sessions de la Universitat de l’Experiència arreu de Catalunya i conclou que “és una iniciativa fantàstica, perquè facilita que la gent que està fora d’edat d’anar a la universitat i fora d’edat de treballar pugui ampliar coneixements i cultura”, i comenta un fet curiós quant al perfil d’assistents: “Un 85% són dones”.

Abans d’acabar aquest mes de juny ja es coneixerà la programació del nou curs 2024-25 i s’iniciarà el període d’inscripcions.