Visita a les plaques fotovoltaiques del CE Torrent de Llops amb motiu de la Setmana de l’Energia

547
Plaques Fotovoltaiques al CE Torrent de Llops

Amb motiu de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, han visitat avui les plaques fotovoltaiques del Complex Esportiu Torrent de Llops. La instal·lació ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, que també ha permès col·locar-ne a la Biblioteca Francesc Pujols i al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES).

El CE Torrent de Llops ja és cent per cent autosuficient amb la instal·lació de 169 panells (160 a la coberta principal i nou en una marquesina creada per a ampliar la superfície de plaques). La capacitat de generació d’electricitat és de 655 W i la producció total prevista de 110,69 kW. A més s’han substituït 81 fluorescents de l’equipament (passadissos, vestuaris i lavabos), per tecnologia LED, aconseguint un major estalvi en el consum de l’equipament i una major eficiència.

L’alcalde Fonollosa destacava que amb la instal·lació “aconseguim que tota la despesa energètica sigui assumida per aquestes plaques. L’objectiu és que tots els equipament públics tinguin el màxim d’eficiència, ja que aquest és un dels objectius que s’ha marcat Martorell dins l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A la Biblioteca Francesc Pujols s’han posat 236 panells de 550 W, amb una producció total de 129,80kW, i s’han substituït els fluorescents de tot el pàrquing per tecnologia LED, que suposen un major estalvi de consum i una major eficiència. Amb tot, “s’assolirà el 60% de l’energia que necessita l’equipament per funcionar, ja que té un consum energètic molt elevat tant a l’hivern com a l’estiu”, apuntava l’alcalde.

Al Centre Integral de l’Esport (CIES) s’han col·locat 455 més de 655 W, amb una producció total de 298,02 kW, per arribar també al 60% d’autosuficència en un equipament que requereix una alta demanda energètica per l’existència d’una piscina i la necessitat de mantenir una temperatura molt equilibrada a l’interior”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El cost de la instal·lació d’aquestes plaques fotovoltaiques ha estat finançat íntegrament per la Diputació de Barcelona dins el Programa sectorial Renovables 2030. L’ens provincial també ha subvencionat el canvi d’enllumenat públic a sistema LED de baix consum al Polígon de SEAT, i als barris de Can Cases i de Buenos Aires, indicava Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’Ajuntament de Martorell continua vetllant per la sostenibilitat del municipi, tant des d’un punt de vista econòmic com mediambiental, afavorint l’autoconsum d’energia solar en els edificis municipals i millorant-ne l’eficiència energètica.

L’any 2019 ja va instal·lar plaques fotovoltaiques al CIES (14 a la zona d’aparcament i 17 a la coberta de l’equipament), fruit d’una proposta dels Pressupostos Participatius, i 12 més el 2023. L’Escola Mercè Rodoreda disposa de plaques fotovoltaiques i panells solars per a aigua calenta (ACS). També d’aquesta darrera tipologia n’hi ha a l’Escola Lola Anglada, al CE Torrent de Llops, al Pavelló de Can Cases i al CE La Vila.