Els cooperativistes reben els diplomes en reconeixement a la seva implicació amb el programa CUEME

1212

Acte de cloenda del programa ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME), aquest matí a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner. Els cooperativistes, docents, padrins i empreses col·laboradores han rebut un diploma en reconeixement al seu esforç i implicació amb el projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell.

Aquest curs 2023-24 han participat al CUEME 195 alumnes de 5è de Primària de cinc escoles martorellenques, que han format un total de vuit cooperatives: ‘Craftercoop’ i ‘MC Rodoreda’ de l’Escola Mercè Rodoreda; ‘Els/Les Investigadors/es del CUEME Echega’ i ‘Echegarays Family Fun’ de l’Escola José Echegaray; ‘Musvites’ de l’Escola Vicente Aleixandre; ‘Merca Power’ i ‘Mini Coop’ del Col·legi La Mercè, i ‘Malabar’ del Centre d’Educació Especial (CEE) El Pontarró.

Durant l’acte de cloenda, els alumnes han pogut veure un vídeo resum de la seva experiència emprenedora i han recollit per part de l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas, i la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende, els seus diploma acreditatiu.

A més, s’hi ha reconegut la tasca dels padrins emprenedors i altres entitats col·laboradores que han participat del projecte. Els alumnes han lliurat els xecs amb una part dels diners aconseguits amb les vendes dels seus productes a les ONG’s i entitats socials triades per ells mateixos: Open Arms, Caritas, Martogat, Unitat de Càncer Infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu, Federación Española de Enfermedades Raras i Pallapupes.

L’alcalde Fonollosa ha recordat que fa 10 anys que Martorell es va sumar al CUEME “amb l’objectiu que els alumnes aprenguin com funciona l’economia en global. Heu après com es crea una empresa, quins problemes té i que no és tan fàcil guanyar diners. Ho heu fet amb la forma més democràtica, que és una cooperativa, on tots els treballadors són propietaris de l’empresa. És bo que tingueu aquesta cultura emprenedora des de jovenets”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El programa CUEME fomenta la cultura emprenedora entre els infants. Durant un curs escolar, l’alumnat ha creat i gestionat una cooperativa amb el suport de l’escola, l’administració local, les empreses i altres entitats del poble.

Així, durant el curs, han demanat el NIF a l’Ajuntament per a constituir-se com a cooperatives, han fet un estudi de mercat per veure quins productes podien elaborar, han comprat els materials, elaborat les artesanies i dissenyat el logotip de la seva empresa. A més, han sol·

licitat el permís de venda ambulant, han anunciat el seu mercat a través de falques publicitàries a Ràdio Martorell i, finalment, han venut els seus productes a la rambla de Les Bòbiles.