La Fira s’acomiada recordant al tenor Palet amb un concert d’Anna Tobella i el Piromusical

2874
Piromusical de la Fira de Primavera. FOTO: Carles Porta
Piromusical de la Fira de Primavera. FOTO: Carles Porta

La mezzosoprano Anna Tobella i el pianista Alessio Coppola van fer el ple a l’auditori en un dels concerts inclosos en la commemoració dels 140 anys del naixement del tenor martorellenc Josep Palet. Tobella va interpretar peces de cançó catalana, d’òpera i d’òpera en espanyol, similar a la sarsuela. Després, el Piromusical va incloure temes d’òpera que havia cantat Palet.

Tobella i Coppola van omplir de gom a gom l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural en un recital que confluïa en la recta final de la Fira de Primavera i els actes de l’Any Palet. Les butaques es van omplir amb prop de 260 assistents, àmplia presència d’amants de la música i representació municipal, encapçalada per l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura Sergi Corral.

Per aquesta ocasió, el repertori es va basar en la interpretació de personatges femenins d’obres que en el seu dia havia cantat Palet. El duet va interpretar temes d’autors catalans promotors de la cançó com ara Joaquim Serra i Francesc Mompou, peces d’òperes de Ricardo Zandonai, Francesco Paolo Tosti, dues àries de Gioachino Rossini, dues peces de Carmen de Georges Bizet, un tema de Johann Strauss i una representació d’òpera en castellà –molt propera a la sarsuela- amb Tango de la Menegilda, inclosa a La Gran Vía. En total, una desena de cançons en català, castellà, italià, francès i alemany.

El Piromusical més operístic

Quan es va fer fosc, el Piromusical de la plaça de les Cultures va prendre el relleu per dir adéu a la Fira de Primavera 2017. Per completar una nit temàtica dedicada al tenor, l’esclat de llum i so dels focs d’artifici es va compassar amb les notes de les àries d’òpera, de peces que havia interpretat Palet al llarg de la seva carrera musical. El punt final culminant va arribar amb el Nessun dorma de Puccini, molt aplaudit pels centenars de persones aplegades a l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals.