La fotògrafa Gloria Cruz exposa ’23 dones celebren el seu cos’ a l’Aqqua

986
Exposició '23 dones celebren el seu cos'
Exposició '23 dones celebren el seu cos'

La fotògrafa martorellenca Gloria Cruz presentarà aquest divendres, a les 19.30h, l’exposició 23 dones celebren el seu cos a l’Aqqua Restaurant. A través de la seva càmera, Cruz ha captat el cos de 23 dones d’edats compreses entre els 22 i els 65 anys, que mostren la seva personalitat en instantànies en blanc i negre. Es tracta de la contunuació d’un projecte que es va exposar el novembre de 2019 a La Caserna.

“A vegades, es pensa que les fotografies de cossos nus només els poden protagonitzar persones adolescents i joves, i que en arribar a la seixantena ja no es poden fer petons apassionats, ja no se’ns accelera el cor o ja no podem tenir experiències excitants”. Gloria Cruz combat aquesta creença i cerca, amb les seves instantànies, allunyar-se “de l’erotisme menys convencional” i apropar-se “al món femení, agosarat però poètic, empoderat i vist per mentalitats blanques, que llueixi armonia i potència visual”.

Gloria Cruz

Són cossos que es mostren siguin com siguin, “des de la força visual d’una musculatura més vigorosa, fins la tendresa que provoca una de més laxa, i tots els seus punts intermitjos”, i que alhora plasmen “les vicissituds per les que passem les dones al llarg del temps: l’embaràs, la malaltia, el canvi, els nostres complexos passats i presents, el pas dels anys i el nostre món intern sexual”.

Gloria Cruz

El projecte neix l’abril de 2018 i es culmina al novembre de 2019. Durant aquest temps, Cruz va desplegar sessions fotogràfiques individualitzades amb totes aquestes dones. Un treball que, per ella, “va ser molt ric, increïble” i que tenia la intenció d’anar teixint llaços entre elles a partir del treball de les emocions, i fer-les convergir en una catarsi final: l’exposició a La Caserna.

Ara, al Restaurant Aqqua, la fotògrafa hi presenta una selecció d’imatges “sense contacte visual, en la que la idea del nu és quasi inexistent, són estampes molt gestuals amb un únic punt de llum, però amb potència visual, on elles estan arrebatadores i lliures”. Per l’autora, el gran èxit seria “que cada espectador s’aturi ni que sigui un segon a contemplar-les amb tota la seva potència visual, i que completi la seva història”.

Gloria Cruz

Des d’aquest divendres, les imatges de Gloria Cruz lluiran a les parets de l’Aqqua, almenys fins a la primavera.

’23 dones celebren el seu cos’