La Fundació Catalana per a l’Esport premia el projecte ‘Martorell Educa 360’

2428

El projecte ‘Martorell Educa 360’ ha estat premiat a la 7a edició dels Guardons de la Fundació Catalana per a l’Esport en la categoria ‘Educació i Esport de Lleure’. A l’acte de lliurament, que va tenir lloc ahir dijous 16 de novembre, a les instal·lacions INEFC Barcelona, hi va assistir l’alcalde, Xavier Fonollosa; el regidor d’Esports, Gerard Mimó, i la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende.

L’acte va estar presidit per Anna Caula i Paretas, Secretaria General de l’Esport; Francesc Sanahuja, vicepresident de la Fundació Catalana per a l’Esport; Eduard Inglés, Director de l’Inefc; Mònica Baró, Delegada de Centres Adscrits de la Universitat de Barcelona, entre d’altres representants del sector Esportiu català.

L’alcalde Xavier Fonollosa va posar l’accent en la importància de fomentar l’esport, no només amb una visió competitiva, sinó també cap a una mirada educativa i social, en tant de lluitar contra les desigualtats. “Avui hi ha 1.800 nens i nenes que practiquen el Martorell Educa 360, i la dada important és que el 63% d’aquests infants no havien fet mai cap activitat extraescolar. Això de lluitar contra les desigualtats ho hem de fer sempre, però sobretot amb la infància, i amb aquest objectiu duem a terme el projecte d’una forma gratuïta, pública i universal”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’objectiu principal dels Guardons és contribuir a la promoció de l’esport català, reconeixent a aquells projectes que, tant a través de la seva acció directa com també gràcies a la seva influència o suport, en l’àmbit de l’esport i/o l’activitat física, treballen per transformar positivament la realitat social en el seu entorn més immediat. És per això que els guardons inclouen 6 categories que permeten donar valor a projectes de diferents índoles: ‘Igualtat d’oportunitats’, ‘Educació i esport de lleure’, ‘Esport català al món’, ‘Foment i difusió d’hàbits’, i ‘Excel·lència, innovació i sostenibilitat’.

Entitats Guardonades

Enguany ha estat una edició amb un gran nivell, que demostra la gran implicació de persones i entitats per transformar positivament la societat catalana a través de l’esport. Així, a banda de l’Ajuntament de Martorell, que ha estat guardonat per fomentar l’educació i esport de lleure, també han estat reconegudes altres entitats i projectes.

En la categoria ‘Educació i Esport de Lleure’, ha estat guardonat el Consell Esportiu del Maresme amb el projecte ‘Xrsports – com fomentar l’AF als adolescents que abandonen la pràctica’, i el Club Excursionista sense Fronteres (els Pallaresos) pel projecte ‘Orientació al bosc’.

En l’àmbit ‘Esport Català al Món’, ha estat guardonada la Federació Catalana de Tennis, amb el projecte d’internacionalització del tennis català. En la categoria ‘Foment i Difusió dels Hàbits i Valors de l’Esport’, han estat destacats el Consell Esportiu del Gironès, amb ‘La Grada Suma, amb valors sempre guanyem!’; l’Associació Marxa Nòrdica de Girona amb ‘Posa’t en marxa i omple’t de vida’, i el Club Atlètic Sant Feliu i centre excursionista Sant Feliu de Codines, amb el projecte ‘Oncodines Trail’.

Per la seva banda, amb la categoria ‘Igualtat d’Oportunitats’, han destacat el Centre Esportiu Municipal Premià, amb ‘Programa d’Inclusió Social per Infants i Joves’; el Club Tennis Andrés Gimeno, amb ‘Escola de Pàdel Adaptat’; l’entitat ‘Aprenem Autisme’ amb ‘Esport i lleure amb support’, i el Grup excursionista i esportiu gironí (Geieg) per ‘Esport per a tothom!’. Finalment, en la categoria ‘Excel·lència, Innovació i Sostenibilitat’, l’entitat guardonada ha estat Inefc Barcelona, amb el projecte ‘Open Data for Sports Governance’.