Més d’una seixantena d’assistents a la 2a Jornada de residents de salut mental Hospital Sagrat Cor-Benito Menni CASM

491
Foto: Hospital Sagrat Cor

El 3 de novembre es va donar continuïtat a la Jornada de residents de salut mental organitzada conjuntament per l’Hospital Sagrat Cor i per Benito Menni CASM amb una segona edició, aquesta vegada celebrada al centre hospitalari de Martorell.

El doctor Fernando Boatas, cap d’estudis i coordinador d’Atenció Comunitària en Salut Mental de l’Hospital Sagrat Cor, va ser un dels encarregats de donar la benvinguda a l’acte, juntament amb la doctora Núria Jaurrieta, psicòloga adjunta de la Unitat d’Aguts del Centre. “Aquesta jornada està concebuda per donar a conèixer l’activitat dels residents de Psicologia Clínica, Infermeria de Salut Mental i Psiquiatria d’ambdues entitats, tant en l’àmbit assistencial com en les investigacions que duen a terme als seus centres o sota el paraigua de la FIDMAG”, explica el Dr. Boatas.

En el marc de l’acte, que va congregar més d’una seixantena d’assistents, residents d’ambdues entitats van compartir presentacions d’alt nivell clínic i docent. Per part de l’Hospital Sagrat Cor, Clara Mostalac (MIR) i Celia Llorens (PIR) van presentar un estudi sobre el funcionament del Programa TLP Model Martorell, en què totes dues han participat, amb excel·lents resultats.

Novament, Clara Mostalac (MIR), aquesta vegada juntament amb Jaume Clemente (MIR), van exposar un interessant estudi sobre l’impacte en temps d’hospitalització i costos de l’ús d’una doble pauta d’Aripiprazol I.M. Jaume Clemente (MIR) també va aportar les dades d’una engrescadora investigació en què participa sobre l’activitat cerebral en primers episodis psicòtics i que desenvolupa a FIDMAG.

A la jornada també hi van tenir cabuda ponències per part d’adjunts i tutors de l’Hospital Sagrat Cor. Per exemple, Juan Carlos Cejudo, coordinador de la Unitat de Deteriorament Cognitiu i Demències, es va referir al procés diagnòstic de les demències amb biomarcadors. Per la seva banda, Josep Tristany, coordinador de l’Àrea de Rehabilitació en salut mental, i Carlos Márquez, coordinador d’infermeria i referent responsable de la nova Unitat funcional de recuperació i projecte de vida, van presentar aquesta moderna unitat funcional posada en marxa el passat mes de juny.

A continuació, la doctora Claudia Avella, psiquiatra del CSMIJ de Martorell, va realitzar una presentació que va permetre al públic assistent conèixer de primera mà algunes inquietuds i desitjos dels nostres residents.

El doctor Manel Sánchez, subdirector mèdic de l’Hospital Sagrat Cor i coordinador de l’Àrea d’Hospitalització en Salut Mental, va ser un dels encarregats de realitzar la cloenda de l’acte i es va mostrar gratament sorprès per l’altíssim nivell de les presentacions.

“Aquestes jornades ofereixen un espai de creixement als nostres residents, així com una oportunitat d’ampliar les seves perspectives i de fer networking amb professionals d’altres institucions”, afirma la Dra. Avella. “En aquestes jornades potenciem la qualitat de la nostra docència, donant-los la paraula de manera doble. En primer lloc, perquè adquireixin confiança i experiència en la presentació i defensa de treballs científics; i en segon lloc, demanant la seva retroalimentació per enfortir els processos docents a les nostres institucions”, afegeix.

Foto: Hospital Sagrat Cor