La Fundació Cruyff presenta el projecte ‘Pati 14’ a les escoles de Martorell

1957
Presentació projecte 'Pati 14'
Presentació projecte 'Pati 14'

El Complex Educatiu Torrent de Llops va acollir dimecres la presentació del projecte ‘Pati 14’ de la Fundació Cruyff a la direcció de les escoles públiques de Martorell. La idea és adequar els patis dels centres escolars per a la bona pràctica esportiva dels infants. La presentació va anar a càrrec de la directora de la Fundació Cruyff, Pati Roura, i la coordinadora del programa ‘Pati 14’ de la Fundació Cruyff, Cristina Bandres.

La regidora d’Ensenyament i coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Núria Canal, va explicar que el ‘Pati 14’ té la finalitat “d’estimular els nens a jugar i fer esport tots junts amb un objectiu social i didàctic, complint unes regles i gaudint de l’hora del pati. L’Ajuntament de Martorell ha trobat que era un projecte molt interessant i per això en finançarà la seva implantació a les 7 escoles públiques del municipi en tres anys. Dues escoles en aquest curs 2017-18, tres escoles el curs vinent i dues escoles al curs 2019-20”.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament

Un dels principals objectius de la Fundació Cruyff és aconseguir que cada nen pugui practicar esport. Amb el projecte dels Cruyff Courts, al qual s’hi va sumar Martorell ara fa un any amb el nou Court de Les Carolines, estan promocionant l’esport als barris però consideren que a les escoles també poden incentivar l’esport, per això van crear el projecte ‘Pati 14’. Es basa en millorar els patis de les escoles, cobrint amb pintures dissenys diferents i més atractius per a als nens, d’aquesta manera fan que els infants tinguin una motivació per jugar i moure’s. Utilitzen materials i pintures d’alta qualitat per garantir una alta durabilitat. Cada escola tria tres colors per les pintures del pati.

'Pati 14'
‘Pati 14’

En un ‘Pati 14’ es convida a que tots els nens facin exercici. Especialment per a nens amb discapacitat és fonamental que se sentin bé i vegin que poden gaudir dels jocs que la Fundació Cruyff gestiona. Cada vegada és més important que els nens juguin al carrer, a l’escola i practiquin esport. La influència d’ordinadors, de mòbils i la televisió està molt present en la vida quotidiana dels nens i s’ha d’oferir altres possibilitats perquè continuïn l’activitat principal del joc i de l’esport. Per aquest motiu, des de la Fundació Cruyff creuen que l’escola és el principal mitjà per exercir aquesta activitat.