Nou gual inundable per accedir al camí del cementiri municipal

2400
Gual inundable camí del cementiri
Gual inundable camí del cementiri

L’Ajuntament de Martorell ha instal·lat una nova passera inundable a l’alçada del Molí Fariner que permetrà creuar el riu Anoia i accedir al camí del cementiri municipal, creant un recorregut adaptat que millora les condicions d’accessibilitat i mobilitat de les persones. La nova passera facilitarà el pas de vianants i ciclistes i estarà oberta a partir del dissabte 28 d’octubre.

El gual inundable està format per plaques alveolars de formigó prefabricat, de 10 metres de llargària i 2,90 m d’ample, recolzada pels seus extrems sobre estreps micropilotats. Es tracta d’una obra permeable, que permetrà el pas de l’aigua en cas d’avingudes, i se situa a menys d’1 m per sobre el nivell regular del cabdal del riu, sense baranes ni obstacles que limitin el pas de l’aigua.

Amb la nova passera, que substitueix l’antiga palanca, es relliguen els camins que ressegueixen les dues ribes de l’Anoia, incentivant el gaudi de l’entorn natural de Martorell, a més de millorar la connectivitat des del barri de Buenos Aires amb el camí del cementiri, passant pel Parc de les Solanelles.

L’obra ha requerit d’una inversió de 47.800,15 €, finançada per l’Ajuntament de Martorell.