La Fundació Hospital Sant Joan de Déu s’adhereix al Dia Mundial de la Higiene de Mans

705

Avui és el Dia Mundial de la Higiene de Mans, una jornada impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) l’any 2009. Vol conscienciar els professionals sanitaris i a la població en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària. La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) s’hi ha adherit obsequiant als seus treballadors amb un punt de llibre amb el lema ‘Les nostres mans, el nostre futur’.

La directora d’Infermeria de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Míriam Algarra explica que l’objectiu “és conscienciar de la importància de rentar-se les mans per tal d’evitar el contagi de malalties”. Algarra afegeix que la “higiene de mans es pot fer amb aigua i sabó o amb solució alcohòlica”.

Míriam Algarra, directora d'Infermeria FHSJDM

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ha obsequiat als seus treballadors amb un punt de llibre amb el lema ‘Les nostres mans, el nostre futur’. En el punt de llibre, el centre hospitalari agraeix “la implicació” dels professionals sanitaris i els recorda que “amb un simple gest ens permet seguir sent responsables com fins ara”.

Sobre la higiene de mans

El programa d’higiene de mans del Servei de Promoció de la Qualitat i la Bioètica del Departament de Salut de la Generalitat vol que aquesta diada de 2020 serveixi per consolidar la pràctica professional de la higiene de mans com a decisiva per a la salut, perquè es mantingui en el temps i sigui prioritària en tots els centres assistencials, sanitaris i socials. Tot plegat, amb l’objectiu de garantir una atenció sanitària neta i segura per a tothom.

En l’assistència sanitària que presten els professionals de la salut és imprescindible executar la higiene de mans en el moment adequat, i mitjançant la tècnica i la durada correctes: durant 20-30 segons si es fa amb preparat de base alcohòlica i d’entre 40-60 segons en el cas de fer-la amb aigua i sabó.

En el Dia Mundial de la Higiene de Mans es recorda que la ciutadania també té un paper fonamental en la lluita contra la transmissió de les infeccions –i ara mateix en especial contra la COVID-19–, mitjançant la pràctica denominada com a rentat de mans, integrant-la com a part dels seus hàbits freqüents i quotidians.