Una trentena de treballadors municipals comença el repartiment porta a porta de 29.000 mascaretes

1306

L’Ajuntament ha iniciat aquest dimarts la distribució de 29.000 mascaretes a cada llar de Martorell. Una trentena de treballadors municipals les ensobra i les reparteix barri a barri perquè tots els veïns en disposin d’una el més aviat possible. Es tracta de mascaretes homologades FFP2, les que actualment garanteixen una major protecció.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que “des del primer minut volíem fer aquesta campanya, però no l’hem pogut anunciar fins a aconseguir l’estoc”. “No era fàcil trobar-les perquè, fins ara, estaven col·lapsades pel sistema sanitari. Ara es poden trobar al mercat i n’hem comprat 29.000, de les quals en tenim 25.000 i 4.000 ens arribaran aquesta setmana”. Les mascaretes FFP2 “són les més complertes, sense filtre, que vol dir que tu no contagies i ningú no et pot contagiar”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Treballadors de l’Ajuntament i el Patronat, que abans es dedicaven a altres tasques, estan coordinant ara l’operatiu, dividits per equips. Seguint el padró municipal, lliuren un sobre a nom d’un dels residents de cada domicili i amb un número, que correspon al nombre de membres de la unitat familiar. Dins del sobre, a més de les mascaretes, hi ha les instruccions d’ús i un missatge d’agraïment i ànims de l’alcalde. Les mascaretes s’estan distribuint directament a les llars per evitar mobilitat innecessària de la ciutadania i s’estima que, entre aquesta setmana i la vinent, tothom en tingui una a casa seva.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha recordat que “les mascaretes són per sortir de casa” i que “és important fer-les servir, seguir mantenint la distància de seguretat i les mesures d’higiene per evitar el contagi i la seva propagació”. “Les mascaretes FFP2 no són reutilitzables, tenen una durada d’entre 60 i 80 hores d’ús. Per tant, si sortim una hora o dues al dia, podem allargar-les fins a un mes i mig, aproximadament”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’Ajuntament ha destinat uns 73.000 euros a la compra d’aquestes mascaretes, que tenen un cost de 2,5 euros cadascuna. L’alcalde ha asseverat que, si calgués, es faria una segona campanya de distribució, en funció de les possibilitats de l’Ajuntament. “L’aparició d’aquest virus ho canvia tot i la prioritat ara és estar al costat dels ciutadans. Si cal fer alguna actuació per garantir la protecció dels martorellencs i martorellenques la farem”.

D’altra banda, treballadors municipals i voluntaris de Protecció Civil estan repartint aquesta setmana dues remeses de mascaretes higièniques a les estacions de ferrocarrils i RENFE de Martorell, ja que des de dilluns són obligatòries per als usuaris del transport públic, segons ha dictat el govern espanyol.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

276 persones afectades per coronavirus

Avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 47 infectats per coronavirus, dels quals 38 són personal sanitari i nou són pacients ingressats amb positiu (nou dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 16 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 59 positius, vuit a l’Hotel Salut i 162 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 276 persones infectades de coronavirus de les quals 184 són de Martorell.

A més, avui hem de lamentar tres morts més a l’Hospital Sant Joan de Déu de fora del nostre municipi. S’han donat d’alta quatre persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, al Sagrat Cor i a l’Hotel Salut.