La Generalitat posa fi a les restriccions divendres, però manté l’oci nocturn tancat

636

Les restriccions contra la COVID desapareixeran aquest divendres. Després que la setmana passada s’aixequés el toc de queda, la Generalitat posa fi a la limitació de reunions a un màxim de 10 persones, a les restriccions d’aforament a bars i restaurants -que podien tenir una capacitat màxima a l’interior del 50%-, i a comerços i equipaments esportius o culturals, que estaven limitats a un aforament del 70%. També s’elimina el límit d’obertura fins a les 00.30 hores a les activitats culturals i la restauració, entre d’altres.

Pel que fa a l’oci nocturn, la Generalitat ha decidit mantenir-lo tancat una setmana més. D’altra banda, a partir d’aquest dimarts i fins al 4 de febrer, l’oci nocturn pot demanar les noves ajudes d’entre 15.000 i 120.000 euros aprovades per la Generalitat per a les empreses del sector.

Dotada amb un total de 20 milions d’euros, aquesta línia d’ajudes va destinada específicament a autònoms, microempreses i pimes de l’oci nocturn. La quantitat de diners depèn del nombre de treballadors i l’aforament de cada establiment: els locals de menys de 10 treballadors rebran una ajuda de fins a 15.000 euros; els de 10 o més i un aforament inferior a 1.300 persones, fins a 50.000 euros; i els de 10 o més treballadors i aforament igual o superior a 1.300 persones, fins a 120.000 euros.

Dades coronavirus a Martorell

Avui hi ha 14 persones de fora i quatre de Martorell positives de coronavirus ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha vuit persones de Martorell i tres de fora ingressades amb positiu de coronavirus. I tenim 1.734 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili.

La taxa de reproducció del virus a Martorell és 1,06 i el risc de contagi és molt alt. La R, la taxa de reproducció del virus, segueix molt alta, per sobre d’1 i això significa que els contagis encara continuaran creixent els propers dies, tot i que comença a disminuir i s’acosta a 1. Avui no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.

Hi ha 14 grups escolars afectats pel virus, un grup a l’Escola José Echegaray, tres grups a l’Escola Lola Anglada, cinc grups a l’Escola Mercè Rodoreda, dos grups a l’Escola Juan Ramón Jiménez i tres grups a l’Escola La Mercè.