La Generalitat recull el prec de l’Arc Metropolità i permetrà omplir piscines municipals i comunitàries

997
Piscina Municipal d'Estiu
Piscina Municipal d'Estiu

La petició que el passat 29 de març feia l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, de la qual en forma part Martorell, a la Generalitat perquè modifiqués el decret de sequera ha estat atesa. Les restriccions a què obliga la situació greu de sequera a Catalunya incorporaran algunes excepcions, com ara omplir piscines públiques i comunitàries com a refugi per combatre la calor estival.

Finalment, totes les piscines municipals que sigui per obres o per algun altre motiu estiguin buides podran omplir-se, però també es permetrà que se n’omplin de privades sempre que siguin d’ús comunitari. Aquest requisit obre la porta a les piscines d’hotels, clubs esportius privats i també les comunitàries de blocs de veïns que, per alguna raó, encara no estiguin a punt. El Govern ha aprovat fer una modificació del pla de sequera vigent per flexibilitzar aquesta mesura a les portes de l’estiu per motius de salut pública.

Caldrà esperar per conèixer la lletra petita de quines piscines rebran llum verda i amb quins requisits, l’objectiu és incloure aquelles que siguin d’ús comunitari en un espai compartit, és a dir, les que no utilitzi una sola família a casa seva. A més, es treballarà perquè les piscines que tinguin activitat econòmica al darrere, com ara les dels hotels, també puguin funcionar amb normalitat.

La Generalitat treballa en un informe detallat per definir quines piscines es podran considerar refugis climàtics i, per tant, si ara estan buides se’ls autoritzarà que s’omplin i funcionin amb normalitat.

Ara mateix, amb les restriccions vigents, està totalment prohibit omplir i reomplir piscines a les zones en excepcionalitat (on viuen sis milions d’habitants), i la Generalitat es dona un marge d’un mes per aclarir les noves normes en aquest àmbit. El que previsiblement seguirà vetat és omplir de zero o reomplir les piscines de cases particulars.