La gent gran de Martorell, protagonista del Dia Mundial de la Ràdio

1791

Ràdio Martorell 91.2 FM ha celebrat aquest dimarts el Dia Mundial de la Ràdio amb un programa especial des de la Residència Sant Joan de Déu. L’espai ha estat presentat per les locutores Assumpta Mera, Rosa Maria Farreras i Maria Antònia Blanco, i ha comptat amb la col·laboració del Fill Predilecte de Martorell, Màrius Garcia, conductor de La veu de la Residència, programa setmanal radiofònic que fan els usuaris al mateix centre.

A l’especial també hi ha intervingut l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Benestar Social i Comunicació, Cristina Dalmau, així com el director de la Residència Sant Joan de Déu, Jonatan Triviño i l’educadora social del centre, Mònica Salgado.

Molts han estat els oients que, a través de les seves trucades, han volgut felicitar els treballadors i col·laboradors de Ràdio Martorell per la tasca d’informació, entreteniment, divulgació i companyia que duen a terme diàriament. A aquestes felicitacions, s’hi ha sumat una munió de residents que han aportat el seu gra de sorra a la matinal amb les seves anècdotes radiofòniques.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat que “el paper de la ràdio és importantíssim”. “La nostra és una ràdio local i la seva missió és fer informació local, per això sempre esteu a tots els esdeveniments, i feu una tasca molt bona des del punt de vista comunicatiu. A més, acompanyeu a gent gran o gent que se sent sola. Entreu cada dia a casa seva i això és brutal”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora Dalmau ha incidit que “la ràdio ha sabut adaptar-se als temps actuals en moments en què es podia pensar que les noves tecnologies la podien fer desaparèixer, però és tan vigent com fa 100 anys. Ha evolucionat la manera d’escolar-la, per exemple a través dels podcast’s. Una de les seves fortaleses és que pots fer altres coses mentre l’escoltes i també tots els col·laboradors que la fan possible”.

Cristina Dalmau, regidora de Comunicació

El Dia Mundial de la Ràdio, proclamat per la UNESCO, ret homenatge a un mitjà que remunta els seus orígens cap a finals del segle XIX. A Catalunya, a més, enguany celebrem una xifra rodona, perquè es commemoren 100 anys de la seva arribada.

L’inici de les emissions de Ràdio Barcelona, primera amb llicència a l’Estat, es va produir un 14 de novembre de 1924. Des d’aleshores ençà han passat moltes coses, molts canvis, una gran revolució tecnològica, però la ràdio hi continua sent, rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors. Sobretot, perquè continua sent el mitjà més immediat, directe i personal.

1a part especial Dia Mundial Ràdio

2a part especial Dia Mundial Ràdio

3a part especial Dia Mundial Ràdio

4a part especial Dia Mundial Ràdio

5a part especial Dia Mundial Ràdio