La gran acceptació del programa ‘Gent Gran i Salut’ en justifica un segon cicle, iniciat aquest dijous

794

El primer cicle de xerrades i tallers Gent Gran i Salut, celebrat el 2016, va comptar amb 150 persones participants majors de 55 anys que van ser a les 6 xerrades i 2 tallers bimensuals organitzats. La valoració dels resultats, molt positiva, es va presentar aquest dijous a l’Esplai d’Avis de La Vila coincidint amb l’arrencada del segon cicle. L’acte va ser presidit per l’alcalde Xavier Fonollosa, i va incloure una xerrada sobre hàbits saludables.
El cicle és una proposta de la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament. El responsable de la Unitat de Gent Gran, Alfred Rivera, destacava que “el 2016 vam fer xerrades i tallers sobre l’ús dels medicaments, la importància de seguir bé els tractaments i l’aplicació de les noves tecnologies al voltant de la sanitat a través del programa La Meva Salut, amb la finalitat que les persones grans aprenguessin a consultar la seva història clínica des de casa”.
165 inscripcions als actes i 150 persones participants

Rivera va destacar “l’alta participació als diferents actes. Es van fer 165 inscripcions, corresponents a 150 persones. Aquest fet ens ha portat a fer una segona edició”. A la presentació de les xifres, l’alcalde Xavier Fonollosa va adreçar-se a la concurrència per animar “la gent gran de Martorell a participar en aquests programes tan positius per millorar la seva salut”, acompanyat del regidor de Gent Gran i Salut, Albert Fernández.
Xerrada sobre hàbits saludables per evitar la insuficiència cardíaca

La infermera experta en insuficiència cardíaca de l’Hospital Sant Joan de Déu, Montserrat Nogués, va parlar d’hàbits saludables per a les persones grans que pateixen problemes del cor. Va posar l’accent en la dieta: “cal menjar amb molt poca sal i tenir present que molts embotits i conserves en llauna en porten en grans quantitats”. També es va referir a “no sobrepassar la ingesta líquida i fer exercici, caminar un mínim de mitja hora diària. El cor és un múscul que cal que l’exercitem. Si no, ens trobarem pitjor i no podrà respondre”.
La resta d’activitats del 2n Gent Gran i Salut

La programació continuarà el 16 de març (18.15h, Esplai d’Avis La Vila) amb el taller ‘Fem memòria: què feia jo quan…?’ a càrrec del SIAD, que el 29 de març (18.15h) repetirà presència amb ‘Els sabers de les dones com a una aproximació des de les activitats quotidianes’, a l’Esplai de Buenos Aires.
Hi haurà també dos cicles: ‘Viure en positiu’ -tots els dijous del 23 de març al 15 de juny de 10.00 a 11.00h a la Biblioteca Martorell- i ‘Cuida’t menjant. Alimenta el teu benestar’, impartit per professionals de Tasca. Programa de Gent Gran de la Fundació Bancària “La Caixa”, tots els dilluns del 3 d’abril al 16 de juny, de 17.30 a 19.00h a l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires.


Els tallers ‘Converses sobre la vida i la mort en el segle XXI’ (22 de maig, 17.30h) i ‘La gent gran com a pacients experts’ (12 de juny, 17.30h) tancaran el cicle a l’Esplai de Gent Gran de Buenos Aires. Seran conduïts per la Unitat per a la Gent Gran Activa de Martorell.