La junta local Catalunya Contra el Càncer, a la Nit Solidària de Recerca Oncològica

746
AECC
AECC

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer, que es commemora aquest 4 de febrer, la junta local de l’Associació Catalunya contra el Càncer participa aquest dijous a la Nit Solidària de Recerca Oncològica a Barcelona. La cita vol recaptar diners per a la investigació i prevenció de la malaltia. L’entitat prepara una conferència sobre la prevenció del càncer de còlon que tindrà lloc a la Biblioteca el proper mes d’abril.

La Nit Solidària de Recerca Oncològica de l’Associació Catalunya contra el Càncer, a les Drassanes de Barcelona, “acaptarà fons per a la investigació i presentarà les beques que es concediran aquest 2016 a nous projectes d’investigació oncològica impulsats per metges joves i explica la destinació de les beques de l’any anterior”, ha explicat la presidenta de la junta local, Montserrat Campmany.

La cita coincideix amb el Dia Mundial contra el Càncer, “una jornada de conscienciació i mobilització de la societat i de presa de mesures institucionals per avançar en la seva prevenció i control”, ha recordat Campmany. La Unió Internacional Contra el Càncer adverteix que la malaltia és epidèmia mundial i que va en augment.

La primera quinzena del mes d’abril, Catalunya contra el Càncer té previst organitzar una xerrada sobre la prevenció del càncer de còlon a la Biblioteca Martorell. La impartirà personal mèdic de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, instal·laran una taula informativa a la plaça de Les Cultures.

‘Nosaltres podem, tu pots’

Amb l’eslògan Nosaltres podem, tu pots i les etiquetes #DiaMundialcontraelCàncer i #NosaltresPodemJoPuc, el Dia Mundial contra el Càncer va ser ideat per la Unió Internacional Contra el Càncer l’any 2000. Pretén reduir el nombre de morts evitables i fer pressió als governs per tal que adoptin mesures contra aquesta malaltia, i aporta les dades de 8,2 milions de persones mortes pel càncer a tot el planeta el darrer any, 4 milions de les quals es consideren prematures -persones en edats compreses entre els 30 i els 69 anys-. A més, apunta que les desigualtats entre persones de diferents entorns creixen en els àmbits de la prevenció, el tractament i les cures pal·liatives.