La Junta Local d’AECC-Catalunya treu dissabte al carrer les guardioles solidàries

1681

La Junta Local de l’AECC-Catalunya contra el Càncer muntarà aquest dissabte, de 9.30 a 13.30h, parades solidàries per recollir diners que es destinaran a la investigació de la malaltia i a ajudar a les persones afectades. Les taules estaran habilitades a La Vila, Buenos Aires, Les Bòbiles i Torrent de Llops.

Concretament al carrer de Pere Puig -davant del Bar Manel-; a la plaça de La Vila -davant de l’Ajuntament-; al bloc 1 de Buenos Aires; a la rambla de Les Bòbiles -davant del Mercat Municipal-; i a la rambla de Pep Ventura. L’objectiu de l’associació és contribuir en la recerca oncològica i poder aconseguir al 2030 el 70% de supervivència en càncer.

Actualment, gràcies a la recerca, la taxa de supervivència en homes és del 55,3% i en dones del 61,7%, no obstant, encara hi ha càncers, com el de pàncrees, pulmó o esòfag, a on la mitjana de supervivència és inferior al 30%.

La recerca en càncer és una peça fonamental a l’hora de trobar teràpies i cures que millorin la vida de les persones que pateixen alguna varietat de càncer. Amb una inversió de 104 milions d’euros en 565 ajudes d’investigació en marxa, de la qual més de 43 milions d’euros en 161 ajudes estan destinats a Catalunya, l’Associació de Lluita Contra el Càncer és converteix en l’entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer i que a més investigadors dona suport.

A més, l’entitat obre una nova convocatòria aquest any de 10 milions d’euros, per a investigar aquells càncers amb un alt impacte en l’augment de la supervivència global com són els que tenen la supervivència baixa o estancada com els de pàncrees, pulmó, esòfag, estómac i fetge.