La manca de xips obliga a aturar la producció a SEAT durant tres dies

281
Factoria de SEAT a Martorell

SEAT tancarà tres dies la planta de Martorell, el 25, el 28 i el 29 de juny, davant la impossibilitat de mantenir la producció de vehicles per manca de semiconductors, que afecta la indústria automobilística mundial. La fàbrica es mantindrà parada des de demà i fins al dimarts, ja que el 23 i 24 de juny són jornades festives per a l’empresa.

Les restriccions en el subministrament de semiconductors per a l’automòbil està portant a reajustar les produccions dels fabricants. Per això, la planta martorellenca tancarà tres dies laborables. SEAT ja va haver de parar anteriorment per aquest motiu fa uns mesos i fins i tot va arribar a aplicar un expedient de regulació d’ocupació. A més, la setmana passada la companyia va anunciar que la Línia 3, la que afecta l’Audi A1, també havia d’aturar la seva fabricació per aquest motiu fins al 2 de juliol.

L’empresa ara no planteja la presentació d’expedients de regulació temporals de treball per a les 7.000 persones que treballen directament a la fabricació. Les aturades programades s’absorbiran amb mesures de flexibilitat.