La martorellenca Aina Ginestà debutarà en un estatal de voleibol

385

La martorellenca Aina Ginestà disputarà, del 15 al 18 de juliol, el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de voleibol en categoria infantil femení. La jugadora del CV Esplugues ha estat convocada pel combinat català i s’ha desplaçat aquest dimecres a Valladolid, on jugarà el seu primer torneig estatal.

Aina Ginestà va ser cridada inicialment per realitzar uns primers entrenaments de la Federació Catalana a finals de juny i a principis de juliol. Després de superar el tall, la martorellenca va passar a integrar la preselecció, amb qui va entrenar-se la setmana passada. Finalment, Ginestà, que es troba en edat infantil de primer any, forma part de la llista definitiva i s’estrenarà en un Campionat d’Espanya.

La martorellenca explica que, tot i que en un primer moment es deia que no s’organitzarien convocatòries de preselecció, “al final ens van avisar que n’hi hauria alguna i pensava que hi aniria”. Sobre aquests entrenaments, Ginestà es mostra contenta per l’experiència viscuda. Tot i que li ha agafat per sorpresa ser a la convocatòria definitiva, ja té el Campionat en el punt de mira. Pel que fa als objectius marcats a la cita a Valladolid, la jugadora assegura que es buscarà la diversió i “intentar guanyar”.

Aina Ginestà, jugadora CV Esplugues

Dotze seleccions jugaran la competició estatal i estaran dividides en quatre grups. La selecció catalana, enquadrada al grup A, debutarà dijous 15 de juliol (17.30h) davant Extremadura en la primera jornada de la fase de grups. En el segon duel del Campionat, Catalunya es veurà les cares amb Illes Balears (divendres 16, 9.30h). L’equip català jugarà una nova eliminatòria en funció de la posició en què finalitzi la primera fase.

Segon curs a Esplugues

Després de fer els primers passos al Club Voleibol Martorell, Aina Ginestà va optar per encetar una nova etapa i fitxar pel CV Esplugues, on ja acumula dues temporades. Enguany, amb el conjunt espluguenc, ha finalitzat en tercera posició de Primera Divisió, la màxima categoria catalana infantil. A mitjans de juny, l’equip de Ginestà va disputar la fase final a Sabadell, on va caure a les semifinals contra el Sant Just, però seguidament va vèncer el Barça CVB en el duel pel tercer i quart lloc. El conjunt d’Esplugues de Llobregat, a més, es va proclamar campió del Vichy Catalan Vòlei Tour disputat durant el mes de juny a Torredembarra.