La martorellenca Ana Masago presenta ‘Nomen Nescio’, la seva tercera novel·la

567
Presentació del llibre 'Nomen Nescio'. Ana Masago

La psicòloga i autora martorellenca Ana Masago ha presentat aquesta tarda a la Biblioteca Francesc Pujols la seva tercera novel·la: Nomen Nescio. Aquest terme, referit a les víctimes anònimes d’un assassinat que ningú busca ni reconeix, abarca una historia de dos personatges que, en un moment determinat de l’argument, s’entrellacen.

Nomen Nescio s’encaixa en el gènere de novel·la negra com en les dues anteriors creacions de l’autora –Sjhol i Avelut-, tot i que hi presenta grans diferències. Descriu dues vides paral·leles: d’una banda, Daniel Williams, un adolescent turmentat pels seus somnis i, de l’altra, el Señor X, que de nen es menjava les ungles i que ara de gran, les voldrà arrabassar a altres persones. És a dir, cometre assassinats.

Masago destaca que “és una història totalment diferent a les dues anteriors. A Nomen Nescio volia retratar un dolent molt dolent, despietat, que fos molt diferent a l’asassí de Sjhol, on pots arribar a empatitzar amb ell. Aquí no hi ha empatia possible amb l’assassí”. També diu que el títol vol ser “un homenatge a totes aquestes víctimes que ningú va reclamar”.

Ana Masago, autora de Nomen Nescio
Presentació del llibre ‘Nomen Nescio’

La història la protagonitzen dos personatges que, aparentment, no tenen res a veure. Però hi ha un nexe en comú, que l’autora posa en evidència per als seus lectors “quasi al final”.

Ana Masago, autora de Nomen Nescio

D’una banda descriu a Daniel Williams, “un adolescent turmentat per uns somnis que el persegueixen des de ben petit i que un bon dia decideix emprendre un arriscat viatge per trobar respostes”. De l’altra, el Señor X, que “de petit es menjava les ungles, però com que només en tenia 10 i li van semblar insuficients, va haver d’arrebatar-les a d’altres persones”.

Ana Masago, autora de Nomen Nescio
Presentació del llibre ‘Nomen Nescio’

Masago confessa que sempre li ha agradat descobrir què és el que provoca i li passa pel cap a una persona per a que es converteixi en un assassí. Preguntada per aquesta qüestió, explica que “el Señor X pot ser qualsevol assassí en sèrie que et trobes un dia i al que no li poses nom” i glossa que “d’assassins n’hi pot haver per càrrega genètica o bé ambiental, pel fet de criar-se en un entorn determinat. A la novel·la, explico la infància del Señor X i per què s’ha convertit en un assassí”.

Ana Masago, autora de Nomen Nescio

La presentació de Nomen Nescio ha anat a càrrec de Javier Garrido i l’ha presidit la regidora de Serveis Urbans i Via Pública de l’Ajuntament, Elisabet Plaza.