El Col·legi La Mercè farà campanya de donació de sang el 8 de febrer a El Círcol

540

Els alumnes de 6è de Primària del Col·legi La Mercè organitzen dimecres, 8 de febrer, a El Círcol una campanya de donació de sang, sota el lema ‘Amb la mica de sang que donaràs, el superheroi d’algú seràs!’. L’acció forma part del programa educatiu del Banc de Sang i Teixits, que involucra infants i joves en la difusió de la necessitat de donar sang. Els participants aprenen sobre la sang, la donació i aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper.

L’activitat té diferents parts. En la primera, els alumnes reben formació amb continguts científico-mèdics, de comunicació i de valors. A la segona part, els participants creen materials per promocionar la donació de sang i organitzen la seva pròpia campanya de difusió per conscienciar el seu entorn i animar a la gent a que doni sang.

Eva Pujol, tutora de 6è de Primària de La Mercè, explica que “per organitzar la campanya hem treballat diferents àmbits educatius. En primer lloc, vam rebre la visita de la Marta Hernández, responsable de Comunicació del Banc de Sang i Teixits, que va fer-nos una xerrada sobre què és la sang, quins tipus de sang existeixen, i perquè és important i necessari donar sang”.

La també tutora de 6è de Primària, Ariadna Perelló, afegeix que “hem escrit una carta a les famílies de l’escola, han redactat i enregistrat una falca de ràdio, i han creat una enquesta que faran als donants el dia de la campanya. També hem volgut promocionar aquest dia a través d’un vídeo a les xarxes socials, on els alumnes expliquen com és un dia de donació de sang. Han hagut de preparar un guió i escenificar-lo. I han fet un cartell publicitari amb l’eslògan de campanya que han penjat pels carrers de Martorell”.

Eva Pujol i Ariadna Perelló, tutores 6è Primària La Mercè

“Amb el projecte del Banc de Sang, es treballa de manera transversal moltes competències i habilitats. Expressió escrita, art i comunicació oral, entre d’altres. Tot plegat de manera més vivencial. Fa molts anys que fèiem aquest projecte, que vam haver d’aturar durant la pandèmia, i esperem que ara es pugui seguir fent durant molt de temps”, indica Daniel Moll, director de La Mercè.

Daniel Moll, director Col·legi La Mercè

L’horari de donació serà de 9.00 a 13.00h i de 15.00 a 19.00h. En acabar la campanya, els alumnes es dedicaran a fer els agraïments i valoracions. Es tracta d’avaluar tota l’activitat conjuntament amb l’equip educatiu i fer un reconeixement amb els resultats de la campanya pel centre i pels participants.