La Nit de l’Activitat Física i l’Esport reconeix Eric Garcia i Clàudia Sabaté com els millors esportistes de l’any

8871

L’Ajuntament de Martorell ha celebrat aquest vespre la Nit de l’Activitat Fïsica i l’Esport, que ha premiat els èxits esportius de 2019 i ha designat Eric Garcia i Clàudia Sabaté com els millors esportistes. La cita ha reunit els fruits de tres cursos en què no s’ha pogut celebrar a causa de la pandèmia i ha tornat a reunir el teixit esportiu martorellenc per gaudir dels seus triomfs.

El jugador del FC Barcelona Eric Garcia i la jugadora de bàsquet, actualment membre del NB Olesa, Clàudia Sabaté, han estat designats els millors esportistes de l’any. El primer, gràcies a la seva explosió com a jugador al Manchester City, que ha arrodonit amb la medalla de plata dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. La segona, per la seva participació al Campionat d’Espanya de bàsquet durant tres temporades seguides.

Tots dos han destacat l’orgull de rebre el guardó a casa i han fet esment als seus orígens. Eric Garcia ha parlat de la seva progressió com a jugador, en què ha guanyat notorietat de cara als espectadors, però ha admès que “personalment res ha canviat, segueixo sent el mateix de sempre”.

Eric Garcia, jugador FC Barcelona

Clàudia Sabaté, de la seva banda, ha mantingut una conversa amb el periodista Francesc Sòria on ha confessat estar “nerviosa” però alhora “contenta”. “Vaig començar jugar a bàsquet des de molt petita i mai hagués pensat estar aquí”, ha dit dalt de l’escenari.

Clàudia Sabaté, jugadora NB Olesa

La resta de premis han recompensat els èxits esportius, la transmissió de valors, la gestió de les entitats esportives i l’aposta per l’esport inclusiu i s’han repartit a mans de l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor d’Esports Gerard Mimó, i les regidores Soledad Rosende, Belén Leiva i Cristina Dalmau.

Àngels Soria i la junta directiva del Club Judo Martorell s’han endut el premi als dirigents de l’any; el torneig de futbol base femení del CF Martorell i l’Open d’escacs que organitza el Club Escacs Martorell han guanyat el premi a la millor organització d’esdeveniments esportius; els centres educatius premiats han estat la institució escolar Balmes i l’Escola José Echegaray, mentre que el premi a la cohesió social i la igualtat d’oportunitats ha estat per als esplais municipals de la gent gran i el Martorell Gimnàstic Club.

Pel que fa a la promoció de l’activitat física i l’esport saludables, els grups d’aiguagim, el grup de fibroteràpia i els caminaires han obtingut guardó, mentre que el premi als valors de l’esport ha anat a parar a les partides del Centre Penitenciari Brians, a càrrec del Club Escacs Martorell, i a l’integrant del Club Voleibol Martorell Marc Vinaixa.

I els èxits esportius destacats del 2019 han sigut l’ascens a categoria nacional de l’absolut femení de waterpolo del Club Natació Martorell i l’arribada de MIquel Florenza, com a àrbitre, a la lliga ASOBAL d’handbol, la màxima categoria de l’handbol estatal. Pel que fa als patrocinadors de l’any, el jurat ha premiat els 19 comerços que han fet confiança a les diferents entitats esportives.

Fan pinya dalt l’escenari

Els 27 dirigents de les entitats esportives martorellenques han rebut el primer reconeixement de la nit, amb un obsequi per a cadascú que recompensava la seva feina durant les últimes temporades. El jurat, format per Xavier Fonollosa, Gerard Mimó, Valentí Santos, Gerard Franch, Miquel Fusalba, Francisco Esteban, Joan Tort, Antoni Real i Joan Bou ha posat el focus, també, en quatre persones lligades a l’esport que ens han deixat i que van esdevenir figures molt estimades. Es tracta de Jordi del Amo (CB La Mercè), Joan Martret, José Cáceres i Toni Grau (Motor Club Micorella).

“A través de l’esport i la competició, es genera també un fort sentiment de pertinença cap al teu poble, que cap altre àmbit de relació defineix tan bé. Aquests aspectes són molt presents a la pràctica esportiva i converteixen l’esport en una magnífica eina per construir una societat millor. Avui és un dia important per Martorell, pels premiats i per a tots aquells que al llarg de la història han deixat una empremta inoblidable”, ha reblat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, qui ha celebrat poder gaudir novament d’aquesta festa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor d’Esports, Gerard Mimó, ha pronunciat un discurs en què ha agraït tots els actors implicats en mantenir l’esport de Martorell viu, tot i que ha destacat que “no ha estat fàcil gestionar les adversitats”, referint-se als efectes de la pandèmia.

Gerard Mimó, regidor Esports

Durant la gala s’ha posat en valor el projecte Martorell 360º, pel qual s’ofereix a prop de 800 infants de Martorell que practiquin esport d’una manera gratuïta. Tots els centres escolars han estat reconeguts, amb la presència dels seus directors i directores a l’escenari, i l’alcalde Fonollosa ha anunciat que la proposta de Martorell com a ciutat europea 2023 ja és un fet. Tots els participants han gaudit d’un aperitiu i festa a la nau 2 de Ca n’Oliveres posterior a l’entrega dels premis.