La nova campanya del Banc de Sang recull més de cent donacions a Martorell en dos dies

1097

La segona campanya de donació de sang a Martorell d’aquest 2017, feta pel Banc de Sang i Teixits, ha comptat amb 99 donacions de sang i 13 de plasma. La xifra s’ha assolit en dues jornades consecutives -dilluns al Centre Cultural i dimarts a l’Hospital Sant Joan de Déu-, un fet gens habitual. Les dades han satisfet l’organització, que vol aconseguir més donants en el global del territori.

Al Centre Cultural s’han registrat 63 donacions de sang i 13 de plasma, mentre que a l’Hospital s’han afegit 36 més. “Estem molt sorpresos en positiu, perquè ha anat molt bé; hem vingut en dues jornades diferents, cosa gens habitual. Veient la bona resposta que hi ha hagut, potser ho pensarem per a una propera visita”, explicava la responsable de Comunicació del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández.

Desmuntant falsos mites al voltant de la donació de sang
A Catalunya es necessiten cada dia 1.000 donacions de sang per cobrir les necessitats dels hospitals i atendre les operacions quirúrgiques i els tractaments mèdics que requereixen de transfusió. Actualment donen sang 300.000 catalans, a través de les campanyes i de les visites als centres hospitalaris.

El Banc de Sang considera que la xifra podria triplicar-se tot desmentint mites. Per exemple, tenir en consideració que les persones d’entre 65 i 70 anys poden donar sang sota autorització mèdica i si han estat donants anteriorment. També ho poden fer les persones que han passat una hepatitis abans dels 12 anys, les que tenen el colesterol elevat, les que hagin menjat abans de la donació o les que estan prenent alguns dels medicaments més freqüents.